האם מטופל זכאי לקבל תוצאות אבחון פסיכולוגי?

  • האם מטופל זכאי לקבל תוצאות אבחון פסיכולוגי
    P | 22/09/2023 08:14

    שלום, עברתי אבחון פסיכודיאגנוסטי אצל פסיכולוג קליני, בהמלצת הפסיכיאטר שהפנה אותי, שאמר שזה לצורך תביעה לנכות כללית לביטוח לאומי, אין לי מכתב הפנייה לאבחון, אבל כן יש לי חוות דעת מפסיכיטר שבו הוא רושם כי עברתי אבחון פסיכודיאגנוסטי, הפסיכולוג פשוט התקשר אליי לקבוע פגישה כל פעם, זה היה כמה פגישות, האבחון הסתיים.

    לשאלתי: האם אני זכאי לקבל את תוצאות האבחון הפסיכודיאגנוסטי? גם אם לא אני שילמתי בעבור האבחון, מפאת מחסור בכסף, הפסיכיאטר אמר שזה על חשבון הקופה, אין שום תיעוד של טופס ג, או,  לבקשה למימון, אין תיעוד של פגישות תורים בקופה אבל כן העברתי כרטיס, (ככה זה תמיד היה בפגישות בתחום בריאות הנפש אין תיעוד), האם אני זכאי לקבל את תוצאות האבחון? כיוון שכאשר ביקשתי לקבל את תוצאותיו נאמר לי שאני לא אקבל, האבחון הסתיים, ולא הוגש כלל לתביעה לנכות כללית , אין תיעוד שלו בביטוח לאומי,

    ובמידה ואני אכן זכאי על פי חוק, אשמח אם תוכלו לרשום מהו הסעיף בחוק שמאשר בדבר זכאותי לקבל את האבחון, תודה רבה, והמשך יום נעים

    • האם מטופל זכאי לקבל תוצאות אבחון פסיכולוגי?
      עו"ד ורד פרי | 26/09/2023 09:54

      שלום,

      התשובה הקצרה היא כן. הסעיף הרלבנטי היאו סעיף 18 לחוק זכויות החולה, תשנ"ו-1996, שלהלן נוסחו:

      "זכות המטופל למידע רפואי

      18.(א)מטופל זכאי לקבל מהמטפל או מהמוסד הרפואי מידע רפואי מהרשומה הרפואית, לרבות העתקה, המתייחסת אליו.

      (ב)חבר בצוות המטפל רשאי למסור למטופל מידע רפואי בתחום עיסוקו בלבד ובתיאום עם האחראי על הצוות.

      (ג)על אף הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) רשאי מטפל להחליט שלא למסור למטופל מידע רפואי מלא או חלקי המתייחס אליו, אם המידע עלול לגרום נזק חמור לבריאותו הגופנית או הנפשית של המטופל או לסכן את חייו; החליט המטפל כי אין למסור למטופל מידע כאמור בסעיף קטן זה, יודיע מיד על החלטתו לועדת האתיקה ויצרף את המידע שלא נמסר למטופל ואת נימוקיו לאי מסירתו.

      (ד)ועדת האתיקה רשאית לאשר את החלטת המטפל, לבטלה או לשנותה.

      (ה)בטרם תיתן ועדת האתיקה את החלטתה, רשאית היא לשמוע את המטופל או אדם אחר."

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il

      • שאלה נוספת
        P | 26/09/2023 11:44

        מודה על המענה, אשמח למענה על שאלה נוספת,

        במידה ומטפל החליט להשתמש בסעיף 18 (ג), החליט שלא למסור למטופל את המידע הרפואי אשר ביקש, האם קיימת דרך לדעת,

        האם המטפל הודיע על כך לועדת האתיקה והועדה אישרה זאת? והדבר לא נעשה ללא האישור המקובל כחוק? יש דרך לבדוק בצורה עצמאית האם התקבל אישור על כך?

        האם יש מחויבות של המטפל להודיע על כך למטופל? על כך שהתקבל אישור? על כך שלא יקבל את תוצאות האבחון הפסיכולוגי? או להציג את אישור ועדת האתיקה על מתן אישור שלא לתת למטופל את המידע הרפואי אותו הוא מבקש?

        • המשך שאלות
          P | 26/09/2023 12:03

          1. במידה והמטפל לא הגיש בקשה לועדת האתיקה לאי מסירת המידע הרפואי ובעצם אין ברשותו את אישור ועדת האיתקה לאי מסירת המידע הרפואי,  האם מחויב המטפל באותו רגע למסור את המידע?

          2. מהו פרק הזמן הסביר על פי חוק, שבו מטפל יכול למסור למטופל את המידע הרפואי אותו ביקש לאחר שהסתיים האבחון, ונודע למטופל כי קיימות תוצאות דרך רופאו שהפנה אותו לאבחון

          3. במידה ולמטפל אין את אישור ועדת האתיקה בזמן בו המטופל ביקש לקבל את המידע הרפואי בהקשר אליו, (תוצאות אבחון), לאחר שנאמר על ידי מטפל כי הסתיים האבחון, והובא ליידי ידיעת המטופל כי התוצאות כבר קיימות, האם המטפל מחויב למסור את המידע, או שמטפל יכול להגיש בקשה לאי מסירת מידע לועדת האתיקה באותו רגע בו ביקש המטופל לקבל את המידע ועל ידי כך להימנע ממסירת מידע? האם לאחר אישור ועדת האתיקה המטופל מקבל הודעה כלשהי על כך?

          • תשובות לשאלות הנוספות
            עו"ד ורד פרי | 26/09/2023 17:25

            צריך לפנות למטפל כדי לקבל את התיעוד. רצוי לפנות בכתב. אין מניעה שהמטפל יפנה לועדת האתיקה לאחר בקשת המטופל לקבל את התיעוד.

            לא קבועים מועדים לביצוע הפעולות - אך זה צריך לקחת זמן סביר, ובטח לא יותר מ-30 ימים.

            בברכה,

            ורד פרי, עו"ד
            מנהלת פורום רשלנות רפואית

            הרי גלעד 5, רמת גן
            טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il

            • בקשה למחיקת השאלה מהאתר
              P | 28/09/2023 04:19

              היי מודה על התשובות, ענית על שאלותי, אשמח למחיקת השאלה מהאתר