תביעה נגד מעביד בגין ירידה בשמיעה

  • ירידה בשמיעה בשתי אוזניים
    אבי | 21/09/2023 14:50

    שלום רב, עקב רעש בעבודתי אני סובל מירידה בשמיעה בשתי אוזניים במידה קלה. זקוק למכשירי שמיעה לשתי אוזניים ע"י קופ"ח. יש לי פגיעה אחרת ישנה מאותה העבודה ואני מקבל קצבת נכות מעבודה בשיעור של 100%. כלומר אין לי טעם להגשת תביעה במל"ל. רופא א.א.ג. טוען שנכותי אכן עקב רעש תעסוקתי אבל הינה לכאורה בשיעור של 0% לפי תקנות מל"ל.

    אני שוקל כדאות הגשת תביעה כנגד המעביד. מחד גיסא, יתכן שגם מומחה מטעם ביהמ"ש יחליט שנכותי היא 0%. מאידך, אני זקוק למכשירי שמיעה וישנם קשיים להבנת דיבור. האם כדי להגיש תביעה כנגד המעביד בגין ראש נזק כלשהו, למשל פגיעה באוטונומיה או אחרת? תודה רבה.

    • תביעה נגד מעביד בגין ירידה בשמיעה
      עו"ד גיל קראוס | 21/09/2023 15:21

      שלום רב,

      צריך לעיין בכל המסמכים ולהבין את הנסיבות כדי להשיב לשאלתך. בעיקרון, אם לא ניתן להוכיח רשלנות או עילה נזיקית אחרת, אי אפשר לתבוע את המעביד. אם אכן ניתן להוכיח עילה נזיקית, אז ניתן יהיה לתבוע למרות שאתה מוכר בנכות של 100%, לרבות תביעה בגין כאב וסבל והוצאות שנגרמו לך, אם ישנן כאלה, בעקבות הפגיעה החדשה. כמובן שאם מומחה בית משפט יקבע לך 0% נכות בגין הירידה בשמיעה, אז מדובר בתביעה שגם אם תתקבל תסתיים בערכים נמוכים יחסית.

      לגבי ביטוח לאומי - אני לא בטוח שלא נכון לתבוע בכל מקרה, אבל בעניין הזה תפנה את השאלה לפורום ביטוח לאומי באתר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il