חיוב לא תקין בגין פרמיות ביטוח

  • חיוב בגין פוליסות ביטוח שלא עשיתי
    רונית | 20/09/2023 22:48

    בתאריך 18.9.2023 קיבלתי הודעה לטלפון הנייד שלי ממשרד עורכי דין בגין חוב מחברת ביטוח. עוד נאמר שאם לא אשלם במיידי יבוצע למחרת תביעה לביצוע בהוצאה לפועל ללא הליך קודם בבית משפט.כיוון שחששתי שיעקלו לי את החשבון, העברתי מיד את הכסף לעורך דין .

    מבדיקה נמצא שהחוב הוא בגין 2 פוליסות ביטוח שהיו פעילות תחת הת.ז. שלי בחברת הראל ומעולם לא אני יצרתי/ אישרתי /חתמתי / נתתי את הסכמתי באיזה אופן ולא הייתי מודעת אליהן :

    פוליסה אחת של ביטוח מחלות קשות בה היו מבוטחים אני + 3 אחים שלי ( וחויבתי גם על האחים )

    פוליסה שניה של ביטוח תקופות בה רק אני הייתי מבוטחת

    מבירור עם נציגת שירות לקוחות בחברת סוכנות לביטוח נאמר שבעבר הפוליסות האלה היו של קופת החולים לאומית ובתאריך 1.3.2010  חברת הביטוח באמצעות סוכנות הביטוח  הפריטו אותן לפוליסות פרטיות ועדכנו את אמצעי תשלום לכרטיס האשראי של אבא שלי (למרות שבתאריך ההפרטה הייתי בת 21 חברת הביטוח לא דיברה איתי ולא ביקשה אישור\חתימה)

    ב 02.2023 אבא שלי ביקש מחברת הביטוח להפסיק את התשלום ונאמר לו על ידי הנציגה שכיוון שהוא לא בעל הפוליסה אין לו אפשרות לבטל את הפוליסות ויעצו לו לבטל את אמצעי התשלום שלו ובאופן אוטומטי הפוליסות יתבטלו.

    לאחר ביטול אמצעי התשלום חברת הביטוח המשיכה להפעיל את הפוליסות עוד 4 חודשים עד לביטולן והעבירה את הטיפול בחוב בגין ארבעת החודשים למשרד עורך דין כאשר החוב נרשם על התעודת זהות שלי.

    אני מעולם לא הייתי בקשר עם חברת הביטוח או מי מטעמה ,לא אישרתי /חתמתי / נתתי את הסכמתי באיזה אופן עבור פוליסות ביטוח ולכן אני רוצה להבין האם זה חוקי הגביה שהיתה אליי.

    עוד רוצה לציין שאני כבר 12 שנים גרה בכתובת המעודכנת בצורה תקינה במשרד הפנים ובכל התקופה אף מכתב לא הגיע אליי כולל מכתב ההתראה של העורך דין.

    • חיוב לא תקין בגין פרמיות ביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 21/09/2023 15:24

      שלום רב,

      צריך לעיין בכל המכתבים והמסמכים הרלוונטיים בתיק הביטוח, אבל על פניו לפי התיאור שתיארת נראה שבהחלט יש מקום להעלות טענות מול חברת הביטוח בגין המשך הפוליסות וחיוב אישי שלך בפרמיות הביטוח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il