צ'ק ללא קרוס

  • צ'ק ללא קרוס למזומן
    יוסי | 03/08/2023 07:50

    בוקר טוב, יש לי צ'ק של מעסיק שלי ללא קרוס ללא מוטב בלבד לא דחוי על שמי אני רוצה לפדות אותו למזומן, הצ'ק של בנק הפועלים, באתי לסניף של בנק הפועלים ואמרו לי שאני לא אקבל מזומן מסיבה שיש לי חובות מול הבנק.

    האם מותר להם לא לתת לי מזומן? האם אני יכול לפתוח אותו למזומן בבנק אחר(יש לי חשבון בבנק הדואר)? מה האופציות שלי?

    אין לי עיקולים בחשבונות

    תודה

    • צ'ק ללא קרוס
      יוסי | 03/08/2023 11:05

      האם אני אתן את הצ'ק לבן אדם אחר הוא יכול לפרוט אותו למזומן בבנק הפועלים למרות החובות שלי בבנק? האם אפשר להוסיף שם בנוסף לשם שלי?

    • פדיון שיק במזומן
      עו"ד אבי זילברפלד | 03/08/2023 11:49

      שלום רב,

      עמדת הבנק שגויה, ואתה רשאי להתלונן עליה וכן לנסות בסניף אחר.

      עקרונית, שיק של בנה"פ ניתן לפדות במזומן רק בסניפי בנה"פ.

      בבנק אחר תוכל להפקיד השיק לחשבונך ולמשוך הכסף מהחשבון (בד"כ אחרי 3 ימ"ע ע'מ לוודא שהשיק מכובד).

      ניתן לפדות גם בציינג' (כנגד עמלה).

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il