הסכם שכר טרחת עורך דין

  • שאלה בעניין התנהלות עו"ד ששכרתי את שירותיו
    נוני | 02/07/2023 14:40

    ברצוני לברר שתי סוגיות.       א. חתמתי על הסכם שכ"ט בו נאמר שבשלב הראשון אנו נגיש תביעה על ת.אישיות תלמידים ורק אחר כך נגיש תביעה על רשלנות רפואית. בהסכם שהעו"ד החתים אותי נכתב בתביעות נזיקין/ פוליסות/כספיות וכד' שכ"ט יהיה 20%+ מע"מ בשיעורים מכל סכום כולל (ברוטו) שייפסק לטובת הלקוח אם בפסק דין ואם בפשרה שהושגה לפני או אחרי הגשת תביעה לבית המשפט.בנוסף לשכ"ט ישולם לעו"ד כל ההוצאות הכרוכות בטיפול לרבות הוצאות משרדיות, הוצאות נסיעה, אגרות פרוטוקולים ועוד... חברת הביטוח ראתה לנכון לשלם רק בעד 10% נכות והעבירה את הסכום לעו"ד שממנו ניקה כבר 20%. מאוחר יותר בהמלצתו של העו"ד הגשנו תביעה לבית המשפט על יתר הפוליסה. ברצוני לברר האם במידה ובית המשפט יכריע לטובתינו, האם גם פה העו"ד ינכה לי 20%+כל שאר ההוצאות שנרשמו בהסכם שכה"ט??                                       שאלה שנייה שאודה על מענה,מאחר שמידי פעם ולא לעיתים קרובות אני יוצרת קשר עם העו"ד לשאול מה קורה כי לעניות דעתי עניין התביעה הנ"ל מתארכת המון זמן (בטרם הגשת התביעה לבית המשפט,זה כבר לא תלוי במשרד עוה"ד) או מבקשת שיגישו בקשת הקדמת מתן פסק דין ,תגובתם הייתה שאפסיקבמיידית עם השאלות והבקשות כי עליי לסמוך עליהם...תשובה שלדעתי אינה הגיונית  ... מה שקורהבעצם שאינני יכולה לפנות אליהם אלא לשבת בשקט ומצד שני לא יכולה לעזוב את הטיפול שלהם בתיק מאחר שבהסכם שכה"ט נכתב אם אחליט להוציא את התיק מהם לעו"ד אחר אשלם להם :לאחר הגשת תביעה 50% משיעור שכ"ט. לאחר ישיבת קד"מ (נקבעה לספטמבר הקרוב) 66% משכ"ט.  נראה שאני שבוייה בישי משרדו של העו"ד לי אסור לומר ולו חצי מילה.

    • הסכם שכר טרחת עורך דין
      ליאור חאיק, עו"ד | 03/07/2023 12:00

      נוני שלום

      בלתי אפשרי להשיב על שאלתך ללא בדיקת הסכם שכר הטרחה.

      מעבר לכך, צריך לבדוק האם התניות שנקבעו בהסכם חוקיות ועולות בקנה אחד עם הוראות הדין מאחר ובתיקים מסוימים (כמו למשל פיצוי כספי לנפגע תאונות דרכים) ישנם סכומי כסף מקסימליים שניתן לגבות. כך או אחרת, הכלל הוא ששכר טרחה נגבה כנגד מתן שירות משפטי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com