נזקי מים: לתבוע את השכן או את ביטוח הדירה?

  • נזקי מים
    אורנה | 07/06/2023 21:11

    שלום,

    דירתי הוצפה מפיצוץ בדירת שכנתי, ביטוח הדירה שלה מציע לי פיצוי נמוך שלא מכסה את הנזקים. האם כדאי להפעיל את ביטוח הדירה שלי?

    נאמר לי שביטוח הדירה שלי ישלם יותר על רהיטים שניזוקו.

    במקרה שאפעיל את הביטוח שלי האם אפשר לתבוע את שכנתי על העלאת הפרמיה והשתתפות עצמית? איך אפשר לדעת מה העלות של עלית הפרמיה?

    תודה מראש.

    • נזקי מים: לתבוע את השכן או את ביטוח הדירה?
      עו"ד גיל קראוס | 08/06/2023 18:17

      שלום רב,

      קודם כל אם לטענתך הפיצוי שמוצע לך נמוך מהנזק, תוכלי להגיש תביעה נגד השכנה וחברת הביטוח שלה.

      אני לא יודע אם אכן חברת הביטוח שלך תשלם לך יותר, אם בכלל, אבל אם החלטת לתבוע את הביטוח שלך תוכלי כעיקרון להגיש תביעה נגד השכנה בגין הנזקים שלא משולמים לך.

      לגבי עליית הפרמיות, את צריכה לבדוק זאת מול סוכן הביטוח, לחברת הביטוח תהיה תשובה בעניין.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il