יצויין שבמהלך השנים הפקדתי כעצמאי סכום מדי חודש

  • שלוש שאלות בנוגע לפנסיית נכות
    שיר | 24/05/2023 00:36

    הי, הוכרתי לאחרונה כנכה 74% אובדן אי כושר עבודה בביטוח לאומי ובודק אפשרות להגיש תביעת פנסיית נכות.

    1) האם ניתן לקבל פנסיית נכות במקביל לקצבת נכות כללית מביטוח לאומי? או שמקזזים בין הקצבאות?

    2) אני מבוטח בקרן פנסיה חדשה, הבנתי חוק ההתיישנות 3 שנים כאשר בפרוטוקול הוועדה בביטוח הרפואית צוין שהתחלתי לסבול לראשונה מהסימפטומים לפני 4 שנים. האם אין לי מה לנסות בכלל להגיש במצב כזה?
    3) אם לא עבדתי כמעט כלל ולא הרווחתי כמעט כעצמאי באותם שנים האם ניתן בכלל לקבל פנסיית נכות?

    בתודה,

    • יצויין שבמהלך השנים הפקדתי כעצמאי סכום מדי חודש  לת
      שיר | 24/05/2023 00:40

    • תקופת אכשרה
      עו"ד מיטל ירון | 24/05/2023 18:00

      שלום שיר,

      1) ניתן לקבל פנסיית נכות וגם נכות כללית במקביל.

      2) יש בלבול בין שני מושגים. ההתיישנות בקרן פנסיה היא שלוש שנים ופירושה שיש לפנות בתביעה לקרן הפנסיה בתוך 3 שנים ממועד האירוע אחרת התביעה תתיישן. להבנתי, כבר הגשת את התביעה ונדחיית בטענה לתקופת אכשרה - לא חלפו 5 שנים ממועד ההצטרפות לקרן פנסיה ולטענת הקרן אובדן הכושר נובע מבעיות רפואיות שהיו טרם ההצטרפות. במצב כזה אין כיסוי.

      מציעה שתתייעץ עם עו"ד שבקיא בתחום הביטוח על מנת שיבחן אם ניתן לתקוף את הטענה. לתשומת ליבך שבתקנון הקרן קיים מועד להגשת ערעור לועדת עררים ויש להגיש את הערר טרם חלוף המועד.

      3. אם עמדת בפני ועדה רפואית משמעות הדבר שהכיסוי בתוקף והסכום שתקבל תלוי בשיעור ההפקדות.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law