שיק ביטחון שלא הוחזר

  • ביטול ציק בטחון שבידיי בעל הנכס קודם
    קובי | 12/03/2023 14:16

    שלום. בעת חתימת חוזה שכירות דירה ניתן ציק בטחון עם סכום מוגבל לבעל הנכס. בשלב מסויים של שכירות נמכרה דירה לבעל הנכס חדש ולדבריו בעל הנכס קודם הועבר הכל לבעל הנכס חדש. לאחר התכתבות מקוונת עם בעל הנכס קודם הודיע לי שהעביר הכל לבעל הנכס חדש. לאחר מספר שנים בשיחה עם בעל הנכס חדש התברר שעדיין לא הועבר ציק בטחון לידיו למרות מספר פניות מצידו אל בעל הנכס קודם.

    קיים חשש שבעל הנכס קודם ינצל את הציק בטחון לרעה מאחר שנאמר לי שאין תהליך שמחייב בדיקה של בנק ו/או התערבות של בית משפט למכישת כספים על ידי מחזיק ציק. גם כן אין לדעת שהציק עדיין נמצא בידי בעל הנכס הקודם.

    מה כדאי לעשות במקרה הזה? אף על פי שבעל הנכס חדש לא כל כך מודאג, אצלי קיים חשש. האם זה מצדיק לבטל את הציק ולרשום ציק חדש לבעל הנכס החדש?

    תודה

    • שיק ביטחון שלא הוחזר
      ליאור חאיק, עו"ד | 14/03/2023 09:42

      היי קובי

      ניתן לבטל את שיק הביטחון, אך גם אם תוגש בקשה לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל, אני לא רואה חשש גדול מפני שעברו המון שנים ומאחר ושיק הביטחון נועד עבור המשכיר הנוכחי של הדירה החדשה לכיסוי נזקים. אמנם תמיד יש סיכוי שהמשכיר הקודם ינסה להגיש את השיק לביצוע, אך גם אם יעשה זאת, יעמדו לך טענות הגנה.

      בכל מקרה, לא הייתי כותב שיק ביטחון חדש לבעל הדירה בלי לקבל אישור מבעל הדירה הקודם כי השיק הושמד, או לכל פחות לקבל הבטחה לשיפוי מצד המשכיר במידה ובעל הדירה הקודם יבחר לעשו שימוש בשיק.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com