האם מותר לשוכרים לעזוב דירה לאלתר בשל בעיית רטיבות?

  • החלטה חד צדדית של השכורים לעזוב את הדירה
    משה | 01/03/2023 09:11

    שלום,

    שוכרים החליטו מהיום למחר שהם עוזבים את הדירה בגלל שלטענתם הדירה לא רואיה למגורים.

    בדירה יש רטיבות מהשכנה בקומה למעלה מרגע ההודעה של השכורים הגיעו לדירה 3 אנשים מקוצע שונים לבדוק את הבעיה וכולם החליטו שהבעיה נובעת מהדירה של השכנה,

    השכנה החליטה להפעיל את הביטוח לתקן את הנזילה ולאחר שבוע ימים הגיעו לטפל בנזילה,

    למרות זאת הדירים החליטו לעוזב את הדירה באופן מידי מבלי לתת זמן סביר לתקן את הבעיה למרות שאנחנו טיפלנו בבעיה מהרגע הראשון שקיבלנו את הפניה מהשוכרים.

    אשמח לדעת כיצד לפעול.

    • האם מותר לשוכרים לעזוב דירה לאלתר בשל בעיית רטיבות?
      ליאור חאיק, עו"ד | 01/03/2023 14:31

      היי משה,

      צריך לבדוק את הנסיבות לעומק.  הסכם השכירות מהווה את הבסיס לתשובה.

      יש מספר שאלות עובדתיות שצריך לבדוק כמו האם אכן הייתה הדירה לא ראויה למגורים או שאולי דווקא מדובר ברטיבות נקודתית שניתן היה לטפל בה בזמן קצר.

      באופן כללי, ככול והשוכר לא נתן למשכיר הזדמנות סבירה לטפל בליקוי ייתכן והוא בהפרת חוזה, אלא אם בית המשפט ישתכנע כי מדובר בהפרה יסודית המאפשרת את ביטול ההסכם באופן מיידי.

      בכל מקרה, המקרה טעון בדיקה עובדתית, כולל בדיקה של הסכם השכירות.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com