מה המועד לפתיחת תיק לביצוע פסק דין כספי?

  • ביצוע פסק דין
    מאי | 30/09/2022 12:29

    פותח תיק הוצאה לפועל לפסק דין כספי.

    הפסק שניתן היום אישר את פסק בוררות שקבע מועד תשלום 1.1.22.

    פסק הדין קבע:

    א מאושר פסק הדין.

    ב. הוצאות משפט  לטובתי בסך X.

    אודה לך מאוד למענה על 2 שאלות:

    1. כיון שמועד התשלום לפי פסק הבורר שבעצם מאושר בפסק דין, כבר חלף. הרי שניתן לפתוח תיק ביצוע פסק דין מיידי. האמנם?

    2. כדי לבצע בהוצאה לפועל את רכיב ההוצאות בפסק הדין, הרי צריך להמתין 30 יום כדי לפתוח התיק? - ואז האם ניתן להגדיל את הקרן / לפתוח תיק נפרד?  או ?

    • מה המועד לפתיחת תיק לביצוע פסק דין כספי?
      עו"ד נילי רובינוב | 09/11/2022 20:36

      שלום וברכה,

      ככל ופסק הדין ניתן במעמד  הצדדים - ניתן לפתוח את התיק במיידי.

      ככל ופסק הדין לא ניתן במעמד הצדדים, הרי שיש להמתין 30 ימים ממועד מסירת פסק הדין לחייב/הנתבע בטרם הגשת בקשה לפתיחת התיק לביצוע פסק דין כספי.

      לעניין ההוצאות - הן חלק מפסק הדין (רכיב הוצאות) ויש לדווח זאת במסגרת הגשת הבקשה.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com

      • לא הבנתי
        לא הבנתי | 10/11/2022 10:51

        מהו סעיף החוק שקובע שאם במעמד הצדדים לא מחכים 30 יום?

        או שמא תשובתך לא מבוססת?

        נא הבהרתך