פרסום "תיק עבודות"

  • פרסום פרויקטים שניהלתי כשכיר בתיק עבודות שלי כעצמא
    מני | 11/09/2022 10:44

    עבדתי כמהנדס שכיר בארגונים שונים שם צברתי נסיון בפרויקטים שניהלתי / פיתחתי.

    כיום אני עצמאי, נותן שירותים. ברצוני להציג באתר האינטרנט שלי 'תיק עבודות' שכולל גם פרויקטים שהשתתפתי בהם כשכיר.

    האם מותר? מהם ההגבלות?

    • פרסום "תיק עבודות"
      עו"ד אפי אהרונוב | 11/09/2022 17:38

      שלום רב,

      עניינים אלו יש להסדיר מלכתחילה בהסכם ההתקשרות עם המעביד. לאחר מעשה, הרי שככל שמדובר ביצירות המוגנות בזכות יוצרים (לא ברור לי אם אכן כך הוא), הרי שזכות היוצרים ביצירה שיצר עובד לצורך עבודתו ובמהלכה היא של המעביד, אא"כ הוסכם אחרת בין הצדדים. מעבר לכך הרי שככל שלא ניתנה הסכמת המעביד לשעבר יתכן שקיימות בעיות נוספות מכוח עילות אחרות.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il