מה כולל הויתור על הסודיות הרפואית בהליך אזרחי?

  • שאלה
    אולג | 17/11/2021 22:10

    שלום, הגשתי תביעת נזיקין בגין חבלות שנגרמו לי כתוצאה מאירוע פלילי.

    הצד שכנגד מבקש טופס וס"ר. כאשר אני חותם על טופס וס"ר והם מקבלים את התיק הרפואי.

    כמו שידוע בתיעוד רפואי יכול להיות תיעוד על בן משפחה אחים/הורים, האם הקופה תעביר אוטומטי גם תיעוד ובו תיעוד על בני משפחה או שהחוק אומר שסיכומי ביקור אלו יחרגו - הקופה לא תעביר את אלו? / הרי הויתור סודיות הוא עליי ולא על משפחתי. איך התהליך עובד בפועל? / ואם הקופה תעביר ביקורים אלו זהו לא הפרת פרטיות/חסיון של הבן משפחה?

    אשמח להסבר ומה ניתן לעשות בנושא

    • מה כולל הויתור על הסודיות הרפואית בהליך אזרחי?
      עו"ד ורד פרי | 28/11/2021 15:14

      שלום אולג,

      כאשר אתה מוסר ויתור על סודיות רפואית, ככל שאתה לא מסייג בו מסמכים כלשהם, הרי שהמוסד הרפואי ימסור את כל המסמכים שברשותו, בלי לעיין בהם ולבדוק את התוכן שלהם.
      לכן אם ידוע לך על מסמכים ספציפיים שאתה לא רוצה שיימסרו לצד השני - אתה צריך לסייג את הטופס כדי שלא יכלול מסמכים אלה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il