תביעה שכנגד נגד אחת מזוג תובעים ובנם

  • תביעה שכנגד אחד מהתובעים
    ברק בניהו | 13/10/2016 17:30

    אני ואישתי תבענו מישהו בלשון הרע כנגדינו (כנגד המשפחה) בתגובה הנתבע הגיש תביעה שכנגד על עניין אחר ובה הוסיף גם את הילד.
    התביעה שכנגד היא רק נגד הילד ואישתי ואני לא מוזכר בה. האם אני יכול לבקש לסלק את התביעה שכנגד (כי אין לי עניין בה)?

    • תביעה שכנגד נגד אחת מזוג תובעים ובנם
      עופר בן אברהם | 14/10/2016 11:27

      ראשית, עדיף שתרכז את כל שאלותיך בשרשור אחד, בייחוד כשהם באותו נושא;
      שנית, אתה חוזר למעשה על השאלה ששאלת בשרשור הקודם, אך מנקודת מבט שונה: שם הצגת את עצמך כקטין, שהוריו הגישו תביעה, והוא נתבע יחד עם אחד מהם בתביעה שכנגד; ואילו כאן אתה מציג את עצמך כמי שתבע יחד עם אישתו, והיא ובנו נתבעו בתביעה שכנגד;
      ושלישית, בשרשור הקודם אמרת (על כל פנים, כך הבנתי מדבריך), שההורה, שנתבע בתביעה שכנגד, אינו מעורב כלל בעניין שנדון בה, כלומר: אין עילת תביעה נגדו; ואילו כעת משתמע מדבריך, שהאישה כן מעורבת, יחד עם הבן, בנושא התביעה שכנגד, קרי: יש לכאורה עילת תביעה נגדה.
      על כן, לאור הנתונים החדשים, תשובתי משתנה:
      1. צירוף הבן לתביעה שכנגד נגד האישה תואם את תקנה 54 לתקנות סדר הדין האזרחי, בהנחה שהתביעה שכנגד מעוררת שאלות משותפות לשניהם. עם זאת:
      2. אפשר לבקש להפריד את הדיון בתביעה שכנגד בהתאם לתקנה 53(ב), וזה עניין לשיקול דעתו של בית המשפט (הבא בחשבון גם, שפסול דין, לרבות קטין, אמור להתגונן באמצעות אפוטרופוס או ידיד קרוב בהתאם לתקנות 32 ו- 34 ולהגדרה שבתקנה 1).
      3. אדגיש שוב: אני מביע כאן את דעתי בלבד, ואיני מייעץ לנהוג כך או אחרת.

      • כשהם => כשהן (השאלות)
        עופר בן אברהם | 14/10/2016 11:31

      • לעופר בן אברהם היקר
        פאקינג טרול | 14/10/2016 11:37

        אתה מבזבז את זמנך על שאלות \סרק- בהן השואל מציג עצמו בכל פעם כחלק אחר מהשאלה.
        הוא אחד מהמפריעים פה ולצערי יש גם אחרים.
        אותה אחת השואלת גם בפלילי וגם בלשון הרע על רצונה לתבוע את המשטרה, להגיד לשופטים, התיישנות על לשון הרע ועוד.
        כפי שעורכי הדין אמרו והחלו לעשות כאן- יש להתעלם מהאנשים האלה, כי אין תחתית לבור הפעור בהם ולצורך שלהם לבטא את עצמם כך.
        השמות הינם: יעל, ג, מני, נתנאל חיים,דניאל ועוד.

        • תודה לך
          עופר בן אברהם | 14/10/2016 11:51

          אכן, גם השואל כאן החל להציף את הפורום, והערתי לו על כך, אך על-פי התרשמותי זה אינו אותו אדם שמציף בקביעות ובכינויים שונים.

          • אכן, ברק בניהו- שנטל לעצמו כינוי המזכיר איש חשוב
            פאקינג טרול | 14/10/2016 12:07

            הוא לא השמות האחרים שהזכרתי המציפים את הפורומים בשאלות השווא האחרות.

      • תיקון קל
        עופר בן אברהם | 14/10/2016 11:48

        פסול דין, לרבות קטין, יכול לתבוע באמצעות אפוטרופוס או ידיד קרוב ולהתגונן באמצעות אפוטרופוס.

      • תביעה שכנגד והוספת נתבע
        ברק בניהו | 14/10/2016 12:02

        תודה וסליחה על אי הבהירות.
        לגבי הקטין שהוסף לתביעה שכנגד הבנתי שאם התביעה שכנגד היא גם בלשון הרע  אבל בגין מקרה אחר מהמקרה שבתביעה הראשית אזי הקטין יכול לבקש  ל "הישפט" בנפרד ולא במסגרת התביעה שכנגד.
        שאלתי כאן היתה האם אחד ההורים (מתוך השניים) שבתביעה הראשית ושאינו מוזכר בכתב התביעה שכנגד יכול לבקש גם הוא שהתביעה שכנגד לא תידון כתביעה שכנגד בתיק הראשי משום שהוא לא צד בה.
        תודה

        • תגיד למה אתה לא הולך לעורך דין?
          פאקינג טרול | 14/10/2016 12:12

          שזה המקום להעמיס בשאלותיך-וכפי שציין עופר בן אברהם- בשינוי הדמויות "התובעות" ו"הנתבעות" כביכול,לנדנד אין סוף לקוראים האחרים, לא לתת מקום לאנשים אמיתיים לשאול שאלות ולקבל תשובות?
          קצת בחינה עצמית
          די ובכלל הפורומים האלה אמורים לתת ייעוץ חד פעמי וברמה העקרונית או להפנות  את השואל,לא להיכנס לעומק בעיה משפטית- אמיתית או מומצאת ומדומיינת .
          אתה הבנת את זה ברוך?

        • הוא רשאי לבקש
          עופר בן אברהם | 14/10/2016 12:15

          בית המשפט אינו חייב לקבל. התקנה (53(ב)) קובעת כך:
          "תביעה שכנגד תתברר במסגרת התביעה המקורית, ואולם רשאי בית המשפט או הרשם, ביוזמתו או לבקשת בעל דין, להורות על הפרדת הדיון אם ראה שאין זה מן הראוי לפסוק בתביעה שכנגד במאוחד עם התביעה המקורית".

    • תביעה שכנגד והוספת נתבע
      ברק בניהו | 14/10/2016 12:26

      לעניין ההערה:
      יש לי עורך דין (שהגיש את התביעה הראשית שלי) אבל הוא בחופשה ארוכה עד אחרי החגים ולכן רציתי לדעת מה האפשרויות שלי בתביעה שהוגשה כנגדי כדי להיות קצת יותר רגוע בתקופת החגים ובאמת עזרתם לי מאוד בעניין, מודה לכם מאוד וחג שמח
      ברק