אחריות לנזק שגרם ילד

  • לשון הרע - אחריות בנזיקין של הורים בגין קטין
    ברק בניהו | 02/10/2016 14:30

    במקרה שילד קטין אומר למישהו בוגר לשון הרע לכאורה - האם ניתן לתבוע את הוריו והאם להוריו יש איזו שהיא אחריות בגין נזק שנגרם בגין אמירותיו של הקטין?
    תודה

    • אחריות לנזק שגרם ילד
      עופר בן אברהם | 06/10/2016 11:13

      1. לא ניתן לתבוע הורה בשל נזק שגרם ילדו, אלא אם כן ההורה אחראי למעשה בעקיפין, למשל, אם הטענה היא, שההורה התרשל בהשגחה על הילד או, גרוע מזה, הסית אותו למעשה הפסול או השתתף במעשה וכדומה.
      2. אפשר להגיש תביעה אזרחית נגד קטין, אם מלאו לו שתים-עשרה שנים בעת ביצוע העוולה שבגינה תובעים (סעיף 9(א) לפקודת הנזיקין).
      3. קטין אחראי בפלילים למעשה שעשה מגיל שתים-עשרה (סעיף 34ו לחוק העונשין), כך שאפשר להתלונן נגדו במשטרה על עבירה שעשה בגיל זה, אבל קובלנה פלילית אפשר להגיש נגדו רק אם מלאו לו ארבע-עשרה בעת ביצוע העבירה (סעיף 15 לחוק הנוער (שפיטה, ענישה ודרכי טיפול)).