לשון הרע על חי ועל מת

  • הכפשת שמי בבית העלמין ברבים
    ארז | 27/09/2016 22:09

     אימי מתה ממחלה קשה,בלוויה של אימי אשתו של האחי הגדול שהיתה מנותקת שנים מהוריי ,הלכה והצביעה על מישהי בלוויה ואמרה לכולם בסביבתה שזו המאהבת שלי.
    דבר זה גם סיכסוך ביני לבין אישתו ובני ,בעיצומה של הלוויה.
    כמו כן הכפישה את שמה של אימי בלוויתה ואף קיללה אותה ליד אנשים שבאו להשתתף בלוויה.(השכנים סיפרו לי ששמעו זאת)
    כל זאת מהאובססיה שלה לירושה ולכסף. לאורך השנים היא הייתה סכסכנית ורודפת בצע ומנותקת מהמשפחה וכן גם אחי הוא שפוט שלה.ללוויה הם רצו.....
    האם ניתן לתבוע אותה על הכפשת שמי ברבים על הפצת השמועה?כמו כן על ביזיון אימי בבית העלמין?
    מה ניתן לעשות במקרים כגון אלו ?

    • לשון הרע על חי ועל מת
      עופר בן אברהם | 28/09/2016 16:27

      1. אם גיסתך סיפרה למקורביה, שאתה בוגד באישתך עם מאהבת, הרי שפרסמה לשון הרע עליך, ואם הפרסום שקרי, הוא עילה לתביעה אזרחית לפי סעיף 7 לחוק איסור לשון הרע; ואם נעשה בכוונה לפגוע (לשני אנשים לפחות מלבדך), הוא גם עבירה לפי סעיף 6 לחוק ועילה לקובלנה פלילית לפי סעיף 8 לחוק (קובלנה פלילית היא כתב אישום מיוחד, שרשאי אדם מן השורה להגיש לבית המשפט בגין עבירות מסוימות; זאת בניגוד לכתב אישום רגיל, שמגישה המדינה באמצעות הפרקליטות או יחידת התביעות המשטרתית).
      2. החוק אינו מאפשר להגיש תביעה אזרחית או קובלנה פלילית בשל לשון הרע על אדם, שפורסמה לאחר מותו. אך אם הפרסום הוא גם עבירה, אפשר להתלונן עליו במשטרה, והמדינה יכולה להגיש כתב אישום בגינו, אם ביקש זאת בן-זוגו של המת או אחד מילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו או אחיותיו (סעיף 5 לחוק).