שינוי סטטוס מקצועי

  • סיטואציה
    כפיר | 26/09/2016 22:49

    שלום רב,
    לא מצאתי פורום רלוונטי, מקווה שתוכלו לעזור בתשובה או הפנייה לפורום מתאים.
    גילוי נאות, רושם בשמה של אשתי ומברר עבורה.
    אשתי למדה באחת המכללות המובילות לרפואה משלימה, משך הלימודים כ 3 שנים וסיימה בשנת 2007. קיבלה תעודת הסמכה "יועצת תזונה בכירה", מסתבר שהשנה יצא חוק חדש בתחום התזונה והמכללות לרפואה משלימה אינן רשאיות להשתמש בתואר כפי שהיה עד היום, כלומר התואר היום צריך להיקרא אחרת.
    1. לאשתי יש תעודה משנת 2007 בתואר "יועצת תזונה בכירה", האם החוק חל גם עליה ומאלץ אותה לא להשתמש בתואר שכזה?
    2. אשתי עובדת במקום מסויים ומציגה את עצמה כפי שרשום בתעודתה, לפני כחודש מישהי שהכירה את החוק החדש פשוט התלוננה עליה והציגה אותה כלא מוסמכת וכשלא כשירה מאחר והיא מציגה את עצמה כפי שכבר אסור, הדבר פגע בה ואף אתמול קיבלה פנייה מעו"ד שהיא עוברת על החוק בכךשהיא מציגה את עצמה כפי שכבר אסור אף על פי שיש לה תעודה - היתכן שהסיטואציה פה הגיונית בכלל?
    מה הרעיון בלימודים של 3 שנים וקבלת תואר אם ביום בהיר אחד כעבור מס' שנים ניתן לבטלו?

    • שינוי סטטוס מקצועי
      עו"ד גיל קראוס | 29/09/2016 15:19

      צהריים טובים,

      נסה אולי להפנות את שאלתך לפורום צרכנות.

      מעבר לכך אולי כדאי לפנות למשרד הבריאות או לגוף האחראי הרלוונטי ולברר באופן ברור את הקריטריונים והסיגיים. יכול להיות שבשינוי קטן ניתן לפתור את הבעיה.

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il