תמונה משפילה בקובצת וואטסאפ האם עילה לתביעה?

  • צילום והפצה בקבוצת וואטס אפ
    דנה | 23/09/2016 18:31

    שלום רב,
    צילמו אותי ללא ידיעתי בחדר כושר תוך כדי אימון והפיצו את התמונה בקבוצת וואטס אפ תוך כדי אמירות מלגלגות.

    א.האם יש עילה לקבלת צו המאפשר לי לקבל בדרך חוקית את הצילום?
    ב. האם הדבר מהווה בסיס לעילה אזרחית או פלילית?

    • תמונה משפילה בקובצת וואטסאפ האם עילה לתביעה?
      עו"ד בן קרפל | 26/09/2016 18:44

      דנה שלום רב,

      לשון הרע יכולה להיות מופצת ומפורסמת בכל מיני דרכים ובכל מיני צורות .

      תמונה אשר צולמה ללא ידיעתך ואשר הופצה ופורסמה ברבים ללא אישורך, בתוספת כתוביות משפילות ומבזות בהחלט יכולה להקים לך עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע כמו גם מכוח חוק הגנת הפרטיות .

      לשאלותיך הספציפיות:

      א. במידה ותוכלי להשיג עותק של הפרסומים מאותה קבוצת וואטסאפ דרך מכרים ו/או חברים הדבר חוקי ולגיטימי לחלוטין , אני לא רואה סיטואציה בה בית משפט יתן צו שכזה לפני הגשת תביעה.

      ב. הדבר מהווה בסיס לתביעה אזרחית אני לא רואה בכך בסיס מוצק מספיק להגשת קובלנה פלילית.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com