לשון הרע בתלונה

  • הגשת תלונה - לשון הרע?
    יעל | 21/09/2016 18:36

    שלום,
    אני מזה כשנה סובלת מהתעמרות מצד האחראית שלי בעבודה, מצעקות, אפליות (מעבידה אותי יותר משאר העובדות שהן ביחסי חברות איתה) ועוד.
    התלוננתי כמה פעמים על כך בפני הממונה עליה שזימנה אותה לשיחות שלא עזרו. היא ממשיכה בשלה.
    אני במסגרת עבודתי יכולה לשלוח מכתב לוועדת משמעת כדי שתטפל ותחקור את תלונותיי אך אני קצת חוששת כי לא פעם היא אמרה לי שהיא תגיש נגדי תביעת לשון הרע אם אמשיך לדבר עליה.
    האם עליי לא להגיש את מכתב התלונה לוועדת המשמעת שכן אהיה חשופה לתביעה על ידה בעתיד?
    אודה לתשובה, עובדת מתוסכלת.

    • לשון הרע בתלונה
      עופר בן אברהם | 22/09/2016 12:02

      תלונה, המוגשת לממונה על הנילון מכוח דין או חוזה, או לרשות המוסמכת לחקור תלונות עליו, מוגנת (קרי: מותרת), אם היא מוגשת בתום לב ובלי רשלנות (ראי סעיף 15(8) ו- 16 לחוק איסור לשון הרע).
      המשמעות היא, שאם תקפידי בתלונתך לתאר מקרים שהיו ותימנעי מביטויים פוגעניים שאין בהם צורך, רוב הסיכויים שלא תוגש תביעה נגדך, וכי אם תוגש, תידחה.