האם ניתן לתבוע בגין זה שסיפרתי דברים לחברותי?

  • פציעה במסגרת פרטית
    אתי | 21/09/2016 13:21

    בני נפצע בגן פרטי בזמן שהשתמש באחד ממתקני הגן שהתגלה כלא בטיחותי. אני הייתי עדה לתאונה שקרתה. מנהלת הגן טוענת שאיננה מאמינה כי הוא נפצע בזמן פעילות הגן וכן טוענת שכתבתי הודעה על הארוע בקבוצת הגן. בשום קבוצה לא כתבתי שבני נפצע בגן (אלא רק שהוא לא ישתתף בפעילויות בחודש הקרוב בגין פציעתו) ובטח לא כתבתי שאני מאשימה את הגננת. כן סיפרתי לחברות שלי, שגם ילדיהן נמצאים בגן, שבני נפצע במתקן המסויים הזה, בלי להאשים את הגננת ברשלנות, אלא רק כציון עובדה של פרטי הארוע שאני ראיתי שקרה. בעקבות הסיפור ביקשו האמהות מהגננת להמנע משימוש במתקן. חשוב לציין גם שהגננת מאוד לא רצתה להפעיל את ביטוח הגן, הפכה להיות אגרסיבית בתקשורת איתי וכרגע גם מחפשת במה להאשים אותי. היא אמרה לי שהיא לא מאמינה שהמקרה אכן קרה וכאמור טענה גם שאני מפיצה נגדה דברים. האם היא יכולה לתבוע אותי על ששיתפתי את חברותי בפרטי הארוע???

    • האם ניתן לתבוע בגין זה שסיפרתי דברים לחברותי?
      עו"ד בן קרפל | 26/09/2016 18:36

      אתי שלום רב,

      חשוב לזכור שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית אשר מקדשת את חופש הביטוי .

      מנגד ולצערי הרב, היום ניתן להגיש תביעה בהינף מקלדת ומבלי שזו עוברת בקרה כלשהי על ידי עין אנושית בוחנת, משכך תשובתי היא כן ניתן לתבוע אותך.

      אך אותן תביעות בסופו של יום מגיעות לעין בוחנת קרי השופטים בבתי המשפט  אשר יודעים לבצע את האבחנה בין תביעת סרק ובין תביעה מבוססת ובאם תתבעי בשל המקרה שתיארת תעמודנה לך שלל הגנות אשר בסופו של יום בסבירות גבוהה יביאו לדחיית התביעה כנגדך ולתשלום הוצאותיך.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com