האם ניתן לתבוע בגין שמועה ?

  • הוצאת דיבה ולשון הרע
    רן ליכטר | 20/09/2016 19:38

    שלום אני מעוניין לשאול על מקרה שאני מעורב בו .
    אני בעל עסק ולאחרונה נתקלתי במצב בו עסקים אחרים שואלים אותי על חוב מופרז שיש לי כלפי אחד המועסקים שלי שנמצא בהסדר דרך הוצל"פ הדבר גובל אפילו בהטרדה שכן אם אני מסתובב עם ילדי הפעוט ברחוב מספר בעלי עסקים שואלים אותי לחוב והאם זה נכון
    חשוב לציין כי גובה החוב עולה עשרות מונים על הגובה בפועל וכי אני שומע גם מאנשים אחרים כי "גבו אותי מעולם תחתון "
    בנוסף לדברים שציינתי למעלה
    כיצד עליי לפעול במקרה זה ? והאם יש כאן מקום לתביעה

    • האם ניתן לתבוע בגין שמועה ?
      עו"ד בן קרפל | 26/09/2016 18:32

      רן שלום רב,

      ראשית אי אפשר לתבוע וגם אי אפשר להתבע על דברים שבלב , את זה אמר אחד המלומדים הגדולים בתחום לשון הרע א . שנהר.

      בכדי שתוכל לתבוע קודם כל אתה צריך למצוא את מי, כלומר מיהו האדם אשר מפיץ עליך שמועות בלתי מבוססות ?

      מרגע שתהיה לך הוכחה כי אדם X הוא המפיץ / המפרסם , שאז יהיה נכון לרדת לעומקו של עניין ולבחון את כדאיות התביעה.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com