פרסום אי תשלום שכר דירה ולשון הרע

  • תביעה בגין לשון הרע
    מיכאל | 18/09/2016 10:09

    ערב טוב , שאלה , אני שוכר דירה לזוג והזוג לא משלם את שכר הדירה פעם ביטל צק ופעם הצק חזר ללא כיסוי , לבית המשותף יש קבוצה בוואטסאפ , אני רוצה לפרסם את הדבר הזה בקבוצה וליידע את הדיירים , האם זה לשון הרע והאם מבחינה חוקית מותר בלי שאני יפגע או שיגישו תלונה או תביעה בגין לשון הרע תודה

    • פרסום אי תשלום שכר דירה ולשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 18/09/2016 15:37

      צהריים טובים,

      אם מדובר רק בפרסום העובדה שהם לא משלמים ועובדה זו נכונה, הרי שאתה חוסה תחת הגנת אמת דיברתי בחוק, רק תצטרך להוכיח שאכן היה עניין בפרסום, כלומר שלא פרסמת את זה לצורכי "רכילות" אלא היה עניין שתושבי הבית ידעו מכך מסיבות כאלו ואחרות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il