קללות שנצעקו ברחוב האם לשון הרע ?

  • האם יש עילה לתביעה
    אביעד | 30/05/2016 14:18

    אני עובד כפקח עירוני , בזמן עבודתי ולאחר מתן דוח לרכב שחנה בחניית נכה
    בעל  הרכב עזב את המקום ובאותו זמן הגיע חברו אשר ביקש ממני לבטל את הדוח . לאחר שהוסבר לו כי אין לי אפשרות לבטל , הוא החל להתלהם ולצעוק באמצע הרחוב , חתיכת זבל  , זבל מזדיין, מוצץ זין, כוס אוחתק , אתה אפס בוא תמצוץ לי . לציין כי הייתה התפרצות ראשונית שלו של קללות התבקש על ידי להפסיק הוא נכנס לעסק סמוך ולאחר מספר דקות שוב יצא והמשיך לגדף . כמו כן רוב האירוע מוקלט ומוסרט על ידי .
    רציתי לדעת לאור המילים שנאמרו על ידו האם  יש עילה לתביעה כנגדו
    תודה מראש

    • קללות שנצעקו ברחוב האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 06/06/2016 14:41

      אביעד שלום רב,

      בתי המשפט נוטים בעת האחרונה לא לראות ב"גידופי רחוב" כלשון הרע, ראשית מטעמי יעילות משפטית, הרי עם כל אדם שיאמר " בן זונה " יתבע בתי המשפט יקרסו!!! שנית מכיוון ושפת "הרחוב" הפכה לשפה השגורה בפינו ובעצם היא חלק בלתי נפרד משפת העם. כמובן שכל מקרה נבחן לגופו, בכדי לתת תשובה מדוייקת יש להבין כמה אנשים היו נוכחים באירוע אם בכלל וכמובן לראות את הסרט שצילמת.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com