קריאה לאסור שימוש במתקני היישוב

  • קריאה להחרים מס' משפחות בישוב (קיבוץ ושכונת הרחבה)
    איציק | 27/04/2016 10:37

    שלום רב. אנו מס' משפחות המתגוררות בשכונת הרחבה שנבנתה בצמוד לקיבוץ. בישוב (הכולל את הקיבוץ ושכונת ההרחבה) מתנהלת אגודה קהילתית המחייבת את כלל תושבי הישוב ב "מס גולגולת". לאחרונה ניתן בענייננו פס"ד הקובע כי מי מתושבי הישוב שאינו מעוניין להיות חבר באגודה הקהילתית יכול לעשות כן ולא יהיה מחוייב ב "מס הגולגולת". עקב כך התקיימה אסיפת אגודה בנוכחות עשרות אנשים במהלכה קרא יו"ר האגודה להחרים את מי שלא ישלם את "מס הגולגולת", בין אם הוא חבר אגודה ובין אם לאו, ובלשונו: ""...אלה שלא משלמים מיסים לא יהנו מכלום ולא ישתמשו בשום שירות, לצורך העניין הם לא יכנסו למועדון הזה, גם אם הם רוצים להשמיע את קולם, כי הם לא משלמים מיסים, הם לא ישתמשו באולם ספורט, הם לא ישתמשו בבריכה ולא במגרש הטניס (פלונית שואלת: איך תדע לפקח על זה) אני מניח שנדע לפקח על העניין הזה, אני מניח שנדע לתת להם הרגשה מאוד לא נעימה אם הם יגיעו לבריכה, גם אנחנו גם הילדים שלנו נדע לעשות ת'עבודה בלי להשתמש במונחים יותר מדי ברורים, אני מניח שכולנו מבינים במה מדובר (קריאות ביניים מדוברים שונים) שימו לב לא ינתנו שירותים ולא יתאפשר שימוש במתקנים שבאחריות האגודה ובתפעולה למי שאינם משלמים מיסים כולל את כל בני משפחותיהם, אם מקום מגורי הקבע שלהם ב... ההחלטה העקרונית אומרת: מי שמשלם מיסים וזה לא משנה אם הוא חבר אגודה או לא, משלם מיסים משתמש בהכל, לא משלם מיסים לא משתמש בכלום ולא מקבל שירותים בשום דבר ועל זה אנחנו רוצים לעשות הצבעה ...". יצויין כי המשפחה שאינה חברה באגודה מעוניינת לרכוש חלק משירותי האגודה ולשלם עבור שירותים אלה אך ההחלטה קובעת כי לא ימכרו להם שירותים (לאנשים מחוץ ליישוב כן נמכרים שירותים מבלי שיהיו חייבים לשלם "מס גולגולת"). לכל תושבי היישוב ברור למה התכוון יו"ר האגודה בקריאתו ובמי הוא מעוניין לפגוע. מבקש/ לדעת האם יש לדעתכם עילת תביעה ע"פי חוק לשון הרע / כבוד האדם וחירותו / חוק איסור אפלייה / כל חוק אחר? חג שמח. בברכה. איציק

    • קריאה לאסור שימוש במתקני היישוב
      עו"ד גיל קראוס | 02/05/2016 15:58

      צהריים טובים,

      צריך להכיר את מלוא הנסיבות מסביב אבל על פניו מקריאת הטקסט עילת לשון הרע נראית בעייתית שכן לא נאמרו מילים המהוות לשון הרע על פניו. גם לגבי יתר החוקים אפשר ובית המשפט יקבע כי לגיטימי בהחלט לאסור שימוש במתקנים של היישוב במידה ולא משלמים מס. להערכתי יש לבדוק את חוקיות ההחלטה לאסור שימוש במתקנים ולא את הדברים שנאמרו באסיפה הקהילתית.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב

      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • האם קריאה להחרים מהווה עילת תביעה?
        איציק | 02/05/2016 16:05

        תודה על המענה. מעבר לעניין חוקיות ההחלטה, האם קריאה החרים משפחתו של מי שאינו משלם מיסים (גם אם הם חוקיים) אינה מהווה עילת תביעה לפי חוק לשון הרע / הפסיקה הרלוונטית?

        • קריאה להחרמה
          עו"ד גיל קראוס | 03/05/2016 15:00

          אם מדובר בקריאה כללית להחרמה אז יכול להיות אבל עד כמה שאני הבנתי מדובר באי מתן אפשרות לעשות שימוש במתקנים ולא סתם החרמה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד

          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב

          טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il