תביעה כפולה על אותה תאונה

  • תביעה כפולה על אותה תאונה
    שימי | 16/03/2016 12:52

    בס״ד
    שלום למומחי הפורום,
    יש לי שאלה בעניין תביעה שהגשתי בבית משפט לתביעות קטנות נגד חברת אוטובוסים שאוטובוס שלה פגע ברכב שלי וגרם לו נזקים. אחרי שהגשתי, ואחרי שהחברת אוטובוסים הגישה כתב הגנה בבית משפט לתביעות קטנות, היא הגישה נגדי בבית משפט השלום בסדר דין מהיר תביעה על נזקים שנגרמו לאוטובוס כאילו באשמתי. אגב - היא הגישה תביעה על סכום דומה למה שאני הגשתי נגדה. וזה לא הוגש כתביעה שכנגד.

     השאלה שלי - האם חברת האוטובוסים יכולה להגיש נגדי תביעה בגין אותה תאונה או אותו מקרה , כאשר יש כבר תביעה על אותה תאונה ובית המשפט עוד לא פסק כי עוד לא הגיע התאריך של הדיון בתביעות קטנות. הרי החברה של האוטובוס יודעת על התביעה שלי בבית משפט לתביעות קטנות וגם הגישה כתב הגנה, אז איך הם תובעים אותי בבית משפט אחר לפני שהמשפט בבית משפט לתביעות קטנות הסתיים ?? זה מותר להם ? או שקודם צריך להמתין שיסתיים המשפט בתביעות קטנות ואז לפי זה ומה שהשופט יקבע אז נראה אם בכלל יש להם קייס נגדי.

    אני חושב שזה ניסיון שלהם לבלבל את המערכת. האם אני צריך להגיש כתב הגנה או לבקש משהו מבית המשפט השלום שבו הם הגישו את התביעה שלהם המאוחרת? לדעתי ולפי ההגיון צריך לבטל להם את התביעה או להקפיא אותה עד שתהיה הכרעה בבית משפט לתביעות קטנות, כי עם כל הכבוד אני הגשתי את התביעה שלי קודם והם יודעים את זה יפה מאוד כי הם הגישו כתב הגנה ואח״כ תבעו אותי בבית משפט רגיל.

    האם אני יכול לבקש שיקפיאו או שיבטלו את התביעה שלהם עד שתתברר התביעה שלי בתביעות קטנות או שאני צריך להגיש כתב הגנה ? אודה לתשובה דחופה מהמומחים בעניין כדי שאוכל להתארגן בהתאם אם להגיש כתב הגנה או לבקש שיעצרו את התביעה שלהם.
    בברכה,
     שמעון דהן.