בסדר דין רגיל - הוא חייב לצרף מסמכים המוזכים

  • האם בכתב הגנה בלשון הרע צריך לצרף אסמכתאות?
    אורי | 08/03/2016 21:11

    הגשתי תביעה בעניין השמצה קשה שמישהו השמיץ אותי.
    (מסיבות תקציביות בלי עורך דין).

    עכשיו הוא הגיש כתב הגנה. בכתב ההגנה הוא מכחיש את מה שכתבתי וגם טוען טענת אמת דיברתי.

    אני צירפתי לתביעה שלי צילומי מסך עם ההשמצות שלו.

    בכתב ההגנה הוא מעלה הרבה טענות, אך לא צרף שום הוכחה לטענות שלו.
    האם מותר לו להגיש כתב הגנה ולא לצרף כל הוכחות לטענות שלו?

    תודה.

    • בסדר דין רגיל - הוא חייב לצרף מסמכים המוזכים
      asaf | 11/03/2016 10:52

      תקנה 75 לתקנות סדר הדין האזרחי מחייבת צירוף עותק מהמסמכים המוזכרים בכתב הטענות, וזה כולל כתב הגנה.
      השאלה עכשיו, באיזה סדר דין הוגשה התביעה?
      על פי תקנה 114 לתקנות סדר הדין האזרחי, אתה רשאי לפנות לנתבע בדרישה שיראה לך את המסמכים המוזכרים בכתב ההגנה לעיון ולהעתקה.