כלומר

  • תביעה ייצוגית נגד חברה מחו"ל
    אלי | 25/01/2016 18:02

    חברת תיווך בינלאומית להשכרת רכב, שיש לה גם בישראל אתר כתוב בעברית, משכירה בהטעיה בוטה (רמאות) רכב להשכרה של חברת השכרת רכב עולמית, תחת שם אחר.

    כלומר חב התיווך א' משכירה רכבים של חברת השכרה ב' תחת המיתוג ג' -שאיננה כלל אישיות משפטית.

    מה אפשר לעשות בנדון?

    • כלומר
      אלי | 25/01/2016 18:07

      רק שבאים פיזית ל ג'  בחו"ל' מבינים שזו  ב' 'לעזאזל'

    • האם מדובר בהטעייה?
      עו"ד עמירם טפירו | 25/01/2016 20:06

      אלי,

      על מנת לבחון האם התנהלות החברה הישראלית הינה בגדר התנהלות מטעה - או כזו שמפרה - יש לבחון את המקרה לגופו.

      ללא פרטים נוספים לא ניתן יהיה להתייחס לפנייתך.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il

      • האם העובדה
        אלי | 26/01/2016 09:25

        האם העובדה שחברת התיווך מתרגמת את אתרה גם לעברית, עם הצגת מספר טלפון ישראלי ,שמתקשר למעשה לחו"ל, הופכת אותה לישראלית לעניין זה?

        2. מדובר בדיל כנראה בין חברת התיווך לבין חברת השכרה  בחו"ל גדול,ה ששמה באתר חברת התיווך מוסב לשם אחר ,פיקטיבי, מיתוגי, ויש לשניהם כנראה עניין בכך.

        מזכיר את מוצרי חברת שופרסל בזול שהשם שופרסל מוטבע על המוצר, אלא ששופרסל לפחות מציינת בקטן מי היצרן האמיתי...להבדיל מחב' התיווך הנ"ל שגם מפנה אוצך לסקרי שביעות רצון (פיקטיביים כנראה) מאותה חברה פיקטיבית

        אנו למשל לא היינו שוכרים מהחברה הגדולה ישירות מסיבות מוצדקות , והתפתינו להאמין שהשם המיתוגי זה ממש תאגיד אמיתי, בפרט שחב ההשכרה משכנעת אותך שזו חברה אמיתית ו"מצויינת" עפי "הסקרים שלה...

        • הצגת נתונים כוזבת
          עו"ד עמירם טפירו | 02/02/2016 22:35

          אלי,

          יש לבחון את המקרה הספיציפי ע"מ להסיק האם קמה עילת הטעייה על פי חוק הגנת הצרכן.

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תביעות ייצוגיות

          מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
          טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il