תביעה ללא הוכחת נזק על פי החוק

  • נזק שנגרם לאדם המושמץ
    צבי | 15/09/2015 23:14

    מצד אחד נאמר כי במסגרת התביעה נבדק האם נגרם נזק לאדם המושמץ ואם כן-באיזו דרגה .מצד שני אני מוצא כי אפשר להגיש תביעה ללא צורך להוכיח שנגרם נזק .נא הבהרותיכם

    • תביעה ללא הוכחת נזק על פי החוק
      עו"ד בן קרפל | 16/09/2015 11:02

      צבי שלום רב,

      חוק איסור לשון הרע מאפשר לנפגע לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק , סע' 7א(ב) לחוק עד לסכום של 50,000 ש"ח ( הסכום גבוהה יותר לאחר הצמדה למדד).

      מנגד ניתן גם להגיש תביעה על פי חוק איסור לשון הרע ולתבוע פיצוי הנגזר מנזק שנגרם לך וניתן לכימות .

      הבחירה היא בידי התובע.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • הוכחת נזק
        צבי | 16/09/2015 12:08

        צר לי .לא התעמקת בשאלה .אחדד מעט . מנהל רשות עירונית רושם במכתב בעל תפוצה רחבה כי אני פועל בדרכים לא ישרות להשגת הנחה . בדיעבד מתברר כי לא היה פה תום לב (היסטוריה ארוכה של התעמרות ) לא היה אמת בפרסום (קבלתי המגיע לי בעזרת רשויות ממשלתיות ) האמירה פורסמה במכתב מייל בעל תפוצה רחבה .המנהל הנ"ל מתעלם מבקשתי להתנצלות .
        מה דעתך עתה?