כינוי בעל מקצוע כנוכל - הוצאת לשון הרע ?

  • טכנאי מזגנים נוכל
    מיכל | 02/06/2015 10:15

    רציתי לדעת אם אני יכולה לפרסם בפייסבוק בקבוצה כדי להזהיר אנשים מטכנאי נוכל. האם אפשר לפרסם את שמו כי הוא היה אצלי לקח כסף, אמר שהחליף מנוע והמזגן לא עבד כבדקנו עם טכנאי אחר הסתבר שהוא לא החליף את המנוע והמנוע משנת 2006. האם יש אפשרות לפרסם זאת מבלי שזה ייחשב להוצאת דיבה?

    • כינוי בעל מקצוע כנוכל - הוצאת לשון הרע ?
      עו"ד גיל קראוס | 02/06/2015 15:26

      צהריים טובים,

      להעלות את העובדות הקיימות לפייסבוק יש פחות בעיה מאחר ולדברייך מדובר באמת ואז הינך חוסה תחת הגנת אמת דיברתי הקבועה בחוק איסור לשון הרע.

      יחד עם זאת, הוספת כינויים ודברי גנאי כמו נוכל עשויים להוביל לתביעת לשון הרע.

      לכן הייתי ממליץ לך לפרט את העובדות בלבד ומבלי להיכנס לכינויים כאמור.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • רצוי לשמור בביקורת על שפה נקיה ומאופקת
        יהודי | 15/06/2015 19:35

        רצוי לשמור בביקורת על שפה נקיה ומאופקת
        על מנת לא להעבור את גבול הטעם הטוב