מסמך שמוגש במהלך הליך משפטי, האם לשון הרע ?

  • לשון הרע בגין הוצאת חוות דעת שיועדה לכל מאן דבעי
    נייג'ל | 29/05/2015 05:22

    שלום רב,

    האם מסמך חוות דעת של מטפלת משפחתית שנמצא כמסמך חוות דעת רשלני הכולל לשון הרע,אשר יועד לכל מאן דבעי מהווה לשון הרע?
    באותו מסמך נקבע כי איני ראוי להיות הורה וכאשר פניתי אליה בטענה על כך הוציאה מסמך חדש שחוזר מכל ההאשמות שהופיעו במסמך קודם.
    המסמך שימש להגשת בקשה לשינוי הסדרי ראייה כנגד.

    .

    • מסמך שמוגש במהלך הליך משפטי, האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 31/05/2015 09:36

      נייג'ל שלום רב,

      מדבריך אני מבין שחוות הדעת הוגשת במסגרת תיק משפחה כבסיס לבקשה לשינוי הסדרי ראייה.

      אם כך הדבר, יש על המסמך הגנה הנ"ל הגנה מוחלטת על פי סע' 13(5) לחוק איסור לשון הרע ומכאן שאם תגיש תביעה בגין מסמך זה רוב הסיכויים שתביעתך תידחה.

      במידה ולא הבנתי נכון את דבריך אשמח להבהרה.

      יום טוב,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • תגובה
        נייג'ל | 31/05/2015 17:03

        תודה על תשובתך המלומדת.

        הענייןן הוא שאותה מטפלת לא התבקשה להגיש חוות דעת כלל אלא רק התובעת הופנתה אליה ע"י בית המשפט.
        האם זה משנה במאומה את הסיטואציה?
        אשמח לשמוע ממך.

        • מסמך משפטי האם לשון הרע - המשך ...
          עו"ד בן קרפל | 01/06/2015 10:38

          נייג'ל שלום בשנית,

          מיהי אותה מטפלת ?
          ואם אני מבין אותך נכון , אשתך ביקשה ממנה חוות דעת בכדי שתוכל להגיש אותה לבית המשפט ?

          בברכה,
          בן קרפל, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          • תגובה עדכנית
            נייג'ל | 03/06/2015 04:14

            בן שלום,

            השופטת קבעה כי גרושתי תיגש לטיפול אצל אותה מטפלת, לא נקבע כי זו תגיש חוות דעת כלשהי אלא רק תעניק טיפול מקצועי.
            בסופו של יום, הגישה גרושתי בקשה דחפה לשינוי הסדרי הראייה על סמך מסמך שנחזה להיות חוות דעת אשר הופנה לכל מאן דבעי ובו אבחנות קשות ביחס לשינוי הסדרי ראייה ואבחנות מרחיקות לכת כנגדי למרות שאותה מטפלת כלל לא נפגשה עימי כלל.