תביעת לשון הרע בבית המשפט לתביעות קטנות

  • תביעת לשון הרע בבימ"ש לתביעות קטנות
    סולי | 26/05/2015 17:29

    שלום רב!
    האם כיום ניתן לתבוע בגין הוצאת לשון הרע בבימ"ש לתביעות קטנות? אני שואל בעקבות פסיקה של ביהמ"ש המחוזי בב"ש (מס' הליך + תיק אינם ידועים לי), לפיה לאור מורכבותה של תביעת לשון הרע היא צריכה להתברר בבתי משפט "רגילים".

    • תביעת לשון הרע בבית המשפט לתביעות קטנות
      עו"ד גיל קראוס | 27/05/2015 15:11

      צהריים טובים,

      מבחינה פרוצדוראלית בחוק אין איסור להגיש תביעת לשון הרע בבית המשפט לתביעות קטנות, אך עמדת הפסיקה בגדול היא שיש לנהל תביעות אלו בבתי המשפט הרגילים לאור מורכבות התביעה, הראיות, העדים וכיוצ"ב.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • מהי המשמעות של תשובתך מהחינה הפרקטית?
        סולי | 27/05/2015 16:06

        גיל שלום.
        מהי המשמעות מהבחינה הפרקטית? אם אגיש את תביעתי בבימ"ש לתביעות קטנות היא תידחה או שלשופט יש שיקול דעת האם לדון בתיק?

        • לשון הרע בתביעות קטנות
          עו"ד גיל קראוס | 28/05/2015 16:30

          המשמעות הפרקטית היא שהשופט לא חייב להעביר את התביעה אבל יש לו שיקול דעת לעשות כן ולאור הפסיקה קיים סיכוי שאכן כך יהיה.

          בכל מקרה, התביעה לא נדחית אלא מועברת לבית משפט השלום (אלא אם התובע מבקש אחרת).

          צהריים טובים,

          על פניו יהיה קושי בתביעה מול הביטוח בשל הבטחת השמאי, מה עוד שאני מבין כי מדובר בדברים שנאמרו בעל פה ולא בכתב. כעיקרון היה צורך להמתין לאישור חברת הביטוח ולא להסתמך על דברי השמאי.

          יחד עם זאת, מאחר וממילא החברה דחתה את התביעה הרי שבמסגרת תביעה בגין עצם הדחייה עצמה תוכל להעלות טענות הסתמכות על דברי השמאי.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד

          מנהל פורום לשון הרע