גילוי חוב המהווה פגיעה בצנעת הפרט שלי

  • גילוי חוב וצנעת הפרט
    דודי | 02/11/2014 16:57

    שלום רב.

    אני חבר בעמותה אחת וחייב כסף לעמותה אחרת (לטענתה) שבה אינני חבר.
    האם רשאית העמותה בה אינני חבר לחשוף את החוב שלי בפני העמותה בה אני כן חבר ו"להסמיך" אותה שתפעל כדי לגבות את החוב ?
    האם עצם גילוי ה"חוב" אינו פגיעה בצנעת הפרט שלי ?

    תודה מראש על התשובה

    • גילוי חוב המהווה פגיעה בצנעת הפרט שלי
      עו"ד בן קרפל | 03/11/2014 11:20

      דודי שלום רב,
      מכיוון והפורום עוסק בסוגיות מחוק איסור לשון הרע ולא מחוק הגנת הפרטיות, אגע בסוגיות לשון הרע העולות משאלתך.

      במידה ועמותה, חברי וועד בעמותה, יו"ר עמותה,  טוענים שאתה חייב לעמותה כסף ולא משנה מדוע, ישנן דרכים העומדות לרשותם על פי דין לדרוש את הכסף .

      לא ניתן להסמיך עמותה אחרת לגבות ממך כספים מהסיבה הפשוטה, אינך חייב להם כספים!!!

      במידה ומדובר בדברי שקר ובמידה והעמותה ו/או נציגיה פונים בעל פה ו/או בכתובים לעמותה בה הנך חבר ומספרים כי הנך חייב להם כספים, הדבר יכול להקים לך עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע.

      כמובן שיש לשמוע את הסיפור במלואו ולפי זה לגבש דרך פעולה.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • תודה רבה  לת
        דודי | 03/11/2014 13:13

    • המחאת זכות וסיוע בגביית חוב
      עופר בן אברהם | 03/11/2014 21:39

      בהנחה שאתה אכן חייב לאותה עמותה שאינך חבר בה, היא רשאית להמחות (להעביר) את זכותה כנושה לעמותה שאתה חבר בה, בהתאם לסעיף 1(א) לחוק המחאת חיובים, הקובע:
      "זכותו של נושה, לרבות זכות מותנית או עתידה לבוא, ניתנת להמחאה ללא הסכמת החייב, זולת אם נשללה או הוגבלה עבירותה לפי דין, לפי מהות הזכות או לפי הסכם בין החייב לבין הנושה".
      אך גם אם העמותה הנושה לא המחתה את הזכות, איני רואה כל פסול בכך, שהיא תסתייע בעמותה האחרת לצורך גביית החוב. ואפילו תאמר, שפרסום החוב הוא פרסום לשון הרע או פגיעה בפרטיות, תעמוד לעמותה שפרסמה ההגנה לפי סעיף 15(3) לחוק איסור לשון הרע, ולחלופין, לפי סעיף 18(2)(ג) לחוק הגנת הפרטיות, לאמור: שהפרסום הפוגע נעשה בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר של המפרסם.