תשובה חלקית

  • זומנתי לבימ"ש מדינת ישראל נגד..
    ניר | 24/07/2009 11:54

    קיבלתי זימון לבימ"ש מדינת ישראל נגדי בנוגע לתאונה שבה לא שמרתי מרחק נכנסתי ברכב צד ג' שלפני והוא נכנס בזה שלפניו. התאונה הסתיימה בקלות מאוד. לרכב שלי לא נגרם שום נזק. הרכב שלפני נזקים קלים מאוד שצילמתי וזה שלפניו נזק קל מאוד מאחור. באירוע עצמו צד ג' הזמין משטרה אמבולנס ועשה סיפור מאוד גדול. נתתי הודעה במשטרה לפיה אכן פגעתי בצד ג' שלפני אך אין לי וודאות שזה מה שגרם לפגיעה בצד ג' הראשון. בזה זה נגמר ופתאום זימון למשפט. מדוע? אין להם במה להתעסק? אני חושד שחברת הביטוח שלי מסרבת לשלם את נזקי צדדי ג' ולכן הם לחצו על המשטרה להגיש תביעה . יתכן וזה הסיפור? מה עלי לעשות? מדוע המדינה תובעת אותי ? אני לא מכוסה דרך ביטוח חובה וצד ג' לכל עניין כספי?

    • תשובה חלקית
      אורן המקורי | 24/07/2009 14:06

      אין קשר בין החלטת המשטרה לתבוע אותך לחב' הביטוח. לרוב, בתאונד של נזק בלבד לא מוגשת תביעה. בתאונות עם נפגעים לרוב מגישים. לאחר שגבו עדויות מהמעורבים בתאונה ובהסתמך על מסמכים רפואיים שהציג מי מהמעורבים הוחלט להעמידך לדין. זה שאתה מכוסה כספית לעניין הנזיקין - אין ספק (כי יש לך ביטוח). התביעה כאן אינה נזיקית אלא תעבורתית במסגרת חוקי ותקנות התעבורה.

      • אורן תודה. הרגעת אותי . עוד משהו
        ניר | 25/07/2009 10:35

        האם אתה ממליץ על מקרה מאין זה להגיע עם עו"ד? מה או איפה אני מוצא העונש האפשרי במקרה של אי שמירת מרחק , נהיגה ללא זהירות? כאמור צד ג' היה חי בריא ושלם לגמרי ( וגם צועק, מדבר בפלאפון וכו' ) מיד אחרי התאונה. שוטר שהיה לידי אמר לי שהוא עושה רעש גדול בכדי... יתכן ועל ארוע שכזה, ראשון בחיי ואני בן 38, אקבל שלילה?

        • להתייעץ לא עולה כסף
          אורן המקורי | 25/07/2009 11:07

          גש עם כתב האישום שקיבלת ותתייעץ. זה לא כרוך בתשלום. לגבי העונש אני לא רוצה להעריך מאחר שאני לא מכיר את כל נתוני המקרה (החומר העולה מהעדויות שנגבו).