תלוי בפרשנות החוזה

  • רוצה לעזוב אבל...
    Vlad | 29/08/2008 23:01

    חתמתי על חוזה עם מעשיק לעבוד שנה אחרי חזרה משליחות לחו''ל. לפי החוזה השנה נגמרת בנובמבר 2008 אבל בפועל חזרתי מחו''ל במאי 2008. לא חתמתי על הרכת החוזה. אני רוצה לעזוב את המעשיק לפי החוזה האוריגינלי בתום נובמבר 2008. מה הוא האבט המשפטי על זה?

    • תלוי בפרשנות החוזה
      אורן | 30/08/2008 07:54

      סביר שהתכוונתם לשנה התאקלמות בארץ לאחר השליחות ולכן התשובה ברורה. השאלה אם ציינתם תאריכים מדוייקים בחוזה או סתם כתבתם "כשנה לאחר השליחות".

    • כמובן שיש גם חשיבות לשאלה למה חזרת מוקדם
      אורן | 30/08/2008 07:56

      בהיבט של הפרת חוזה...

    • השאלה לא ברורה?
      שיר ורד | 30/08/2008 22:28

      מתי היית אמור לחזור ב 2007 א 2008?מדוע השתנה מועד החזרה?מה היתה הסיבה להתחיבות לשנה אחר החזרה והאם נקבע קנס במקרה של הפרת ההתחיבות?

      • רוצה לעזוב אבל...
        Vlad | 30/08/2008 23:14

        הייתי אמור לחזור בנובמבר 2007 והחוזה המקורי חתום עד נובמבר 2008 המעסיק דחה מועד חזרה עקב עיקוב שלא תלוי בי הסיבה לעבוד שנה אחרי חזרה לא מפורשת בחוזה ולא מוזקרות אין oכום מדויק בחוזה, מוזקרות החזרת הוצאות נסיע ושהייה בחו''ל

        • תשובה
          שיר ורד | 31/08/2008 11:32

          יש לבדוק את לשון החוזה , אם נקבע שההתחיבות היא עד נובמבר 2008, אינך מחויב לתקופה ארוכה יותר , אם כתוב שההתחיבות היא לשנה ממועד חזרתך לארץ יד לבחון שיקולים רבים וביניהם : הסיבות שבגינן האריך המעסיק את שהותך. הסיבות להתחיבות. התועלת לצדדים משהותך שם והמשך עובדתך בארץ לאחר חזרתך ועוד. דרך אגב, יתכן שאפילו ההתחיבות הקיימת היא רק בגדר התחיבות מוסרית ולא ניתן להפעיל כנגדך סנקציות אם תתפטר לפני כן בתנאים המוגדרים בחוק , אך כאמור יש לבחון את מלוא הנסיבות ואת נוסח החוזה.