אם צברת ימי מחלה וטרם ניצלת אותם

  • אי תשלום ימי מחלה לפי חוק
    אפי | 29/08/2008 21:37

    שלום. אבקש לקבל מיד חד משמעי בנושא תשלום ימי מחלה. אני מועסק לפי שעות בחנות.כל חוש הנני מקבל תלוש משכורת כחוק. כמוכן הנני מקבל ימי חופשה והבראה וישנם כל ההורדות כחוק. כאשר הנני נשאר בביתי עקב מחלה וממציא למעביד טופס ימי מחלה מאושר ע"י רופא המשפחה, מעבידי מסרב בכל תוקף לשלם בעבור ימי מחלתי כחוק. ברצוני לדעת האם החוק הוא לצידי או ישנה למעביד אפשרות לא לשלם דמי מחלה? בתודה אפי

    • אם צברת ימי מחלה וטרם ניצלת אותם
      שיר ורד | 30/08/2008 22:34

      אתה זכאי לקל תשלום דמי מחלה בהתאם לחוק.

      • ימי מחלה
        אפי | 31/08/2008 09:11

        שלום לשיר סליחה על ההטרדה בעיניני. רציתי לשאול האם מעביד שמעסיק כחוק, רשאי לא לתת במסגרת העבודה ימי מחלה לעובד? באם המעביד חייב בימי מחלה לעובד האם החוק מחייב אותו לשלם?. בתודה אפי

        • כן
          שיר ורד | 31/08/2008 12:14

          בעד יום המחלה הראשון בכל תקופת מחלה התשלום 0% בעד ימים 2 ו 3 37.5% ומעבר לכך 75% מהשכר הרגיל.