לטעמי, שאלתך מורכבת מידי ואת נדרשת

  • חוות דעת מקצועית
    שם בדוי | 26/08/2008 04:08

    לפני מספר ימים הבוס שלי בעבודה הגיש לכל עובדי (החנות) וגם לחברה (סניפים נוספים) מסמך שבהמשך אני יעתיק לכאן - וציין כולם חייבים לחתום על המסמך הנל (אשר חולק עותק לכל עובד) - אז לפרטי המסמך בדיוק כמו שכתוב (למעט שמו של מנהל החברה ושם החברה) לכל עובדי החברה : (שמה של החברה) להזכירכם/לידיעתכם, כל עובד אשר מעוניין לצאת לחופשה צריך להודיע בכתב למנכל החברה לפחות שבוע מראש. בכל מקרה לא תינתן חופשה במועדים הבאים: במהלך חודשים פברואר מרץ - חג פורים במהלך חודשים יולי אוגוסט - חזרה לבית ספר ובשאר מועדי חגי ישראל כל עובד אשר אינו ינהג לפי הנוהל הנל ויעדר מהעבודה מבלי להודיע למנהל החנות אינו יהיה ראשי לחזור לעבודה ולא יהיה זאכי לפיצועים. בברכה מנכל החברה ואמר שכולם חייבים לחתום על המסמך - מה ש90% עשו באותו שניה מחוסר הבנה ! המקרה שלי קצת יותר מורכב מכוון שאני עובדת שם כמעט שנתיים - אני לא רוצה לאבד את זכויותי אם וכאשר אני יפוטר. אני מבקשת חוות דעת מקצועית באשר לתקינות מסמך זה וכמו כן איך עלי לפעול - תודה רבה מראש !!!

    • לטעמי, שאלתך מורכבת מידי ואת נדרשת
      יודעת דבר | 26/08/2008 09:52

      לפנות לייעוץ מקצועי פרטני. בהצלחה

      • התפתחות נוספת - מכאן לאן !?
        שם בדוי | 28/08/2008 02:13

        קודם כל תודה מראש על התגובה וההתיחסות - המון תודה ! אני ילך קצת אחורה - לפני 4 ימים קיבלתי אישור מחלה ל4 ימים עקב מחלה ! שהיסתימו היום כלומר שאני רוצה ויכולה לחזור לעבוד מחר בבוקר - התקשרתי לבוס ושאלתי אותו מתי אני צריכה לעבוד מחר. הוא ישר העלה את העניין מסמך שוב ושאל עם חתמתי עלה המסמך (מה שכבר הוא שאל קרוב לעשרים פעם מרגע קבלת המסמך - כולל הצקות בעניין שהיתי חולה - וכמו כל פעם הוא קיבל את אותה התשובה "אני לא חותמת על המסמך" פשוטו כמשמעו !!! אז גם הפעם ישר אחרי ששאלתי מתי לבוא מחר הוא שאל כאמור עם חתמתי על המסמך ושוב פעם עניתי שלא - אז הפעם הוא אמר שהוא לא יוכל להמשיך להעסיק אותי עם אני לא חותמת על המסמך הנל ! אז אמרתי לו עם כך אני מבינה שאתה מפטר אותי עם אני לא חותמת על המסמך - והוא אמר אני לא מפטר את עוזבת כי לא מתאים לך תנאי העבודה (הכוונה אך ורק לזה שאני לא חותמת על המסמך) - ועניתי שאני לא עוזבת ואני רוצה להמשיך לעבוד כרגיל ומתי אני יכולה לעבוד מחר - אז שוב הוא אמר שעם אני לא יחתום הוא לא יעסיק אותי (בקיצור זה נמשך ונמשך - והוא לא רוצה להגיד שאני מפוטרת או לתת מכתב פיטורים ! טוב זה עוד על רגל אחת - ממש קשה לי עם התחושה ועם כל החוסר צדק הזה (ולא אני לא יוותר) אז אני ממש מבקשת עזרה בהכוונה מה הצעדים שעלי לעשות כדי לקבל את המגיע לי על פי חוק ! רצוי לציין שיש ברשותי - טופס 106 וגם את כל תלושי העבודה (שנה ו9 חודשים) מאז שהתחלתי לעבוד + כרטיסי השעות (שגם שם יש חוסר צדק לא מוסכם יש לומר של הרבה ימים של 14 שעות עבודה ואי תשלום שעות נוספות - יש לציין שגם ימי מחלה לא שילמו לי - ועוד כמה רעות אחרות) אז עם כך הדבר - מהם הצעדים שעלי לעשותם כרגע על פי חוק בשביל לקבל את המגיע לי כחוק ! לאן עלי לפנות קודם ובאיזה סדר מתבצעים הדברים - אני מקווה שהיתי ברורה ככל האפשר עם יש צורך בפרטים נוספים אני ישמח לעזור בשביל שיעזרו לי !!! המון תודה מראש.

    • תשובה
      שיר ורד | 27/08/2008 08:51

      אני מציע לשלוח את המכתב לעתונות , ישנם כמה כתבים שישמחו לעשות מזה מטעמים ולנגח את הרשת שתאלץ כנראה להודיע על ביטול המכתב בבושת פנים מחשש לחרם קונים.למעט הנושא של ביטול הזכות לפצויים המכתב חוקי לחלוטין.עובד רשאי שלא לחתום על המכתב, אך המעסיק יוכל לפטרו (פיטורים אלו לא יוכלו לשלול פצויים).