מד מים בדירה שכורה

  • אחריות משכיר להתקין מד מים/לשלם חשבון מים
    פיני | 18/03/2010 12:48

    שלום לכולם, רציתי להתייעץ בנוגע לנושא שמעיק עליי מאוד. אני ועוד 2 בנות שוכרים דירה בת"א מזה שנה וחצי. לאחר שנכנסנו לדירה וקיבלנו חשבון מים גבוה הובהר לנו בעיריה שאנחנו דיירים חסרי מד ולכן אנחנו משלמים על הפרש הצריכה המשותפת שמתחלקת ביננו ובין עוד 2 בעלי נכסים בבניין. מיד ביקשנו מבעל הדירה להתקין מד מים אך זה התמהמה חודשים רבים עם העניין. מאז הגיעו מס' חשבונות מים מאוד גבוהים (800, 700, 400 (לפני היטל הבצורת) ואף 1200 (!!) ש"ח ולאחר בירור מקיף מול העירייה ותאגיד המים התקבלה התמונה הבאה כי מכיוון שלא התקנו מד מים אז אין מה לעשות ונשלם ללא פרופורציה למה שצרכנו. השאלה שלי, האם יש דרך (משפטית) להטיל את תשלום המים על בעלי הדירה, שבאחריותם היה לכל הפחות להודיע לנו שאין מד מים בדירה,או לחילופין לדאוג להרכבת מד מים בדירה? האם העובדה שאחת היחידות האחרות בבניין משמשמת כגן ילדים לא צריכה להשפיע על החלוקה בין הדיירים חסרי המד או שרק גודל הנכס הוא שקובע? אודה לתשובה, פיני

    • מד מים בדירה שכורה
      איציק שר שלום | 19/03/2010 09:32

      פיני שלום, חישוב התשלום נעשה בעיקר לפי מס' נפשות בדירה כמדווח לעירייה. סביר להניח שיש הבדל משמעותי, בין צריכת גן ילדים, לבין בית מגורים - שווה לבדוק זאת במחלקת הגביה בעיריה. כנ"ל לגבי הפחת בחלוקה שווה לכל הדיירים ככלל ולגן ילדים בפרט. לגבי המד: מחד, היה מחובתכם לבדוק זאת בעת החתימה על חוזה השכירות ומאידך, חובתו של המשכיר היה לעדכן בנושא. לכל יחידת מגורים קיימת חובה במד מים נפרד. מעבר לעלות התקנת מד בנפרד, ישנן עוד השלכות כספיות למשכיר, שכן המכלול מתפצל והתשלום עולה. כפי הנראה המשכיר גובה מכם את שאמור לשלם לעירייה כנכס מפוצל, אך בפועל אינו עושה זאת, כי הדירה בה אתם גרים, מוגדרת כחלק מדירה אחרת - שווה לבדוק בעירייה. כך או כך, זכותכם לגשת לעירייה ולבקש חישוב מדמה, כאילו יש בדירה מד ועל ההפרש לתבוע את בעל הדירה. כמובן בהתאם לנפשות שבדירה ומאז חתימת החוזה.