וזה בהמשך...הזמנתי איש שרות....

  • מי אמור לספוג את הוצאות החלפת המנעול ...
    שגיא | 25/06/2009 21:15

    איבדתי את מפתחות הידרה , ללא הועיל לאחר שחיפשתי ניסיתי בתקווה שלבעלת הבית יהיה צרור חרום וכך היה. הכל טוב ויפה שפיכלתי את המפתחות והחזרתי לה. יום יומים לאחר מכן נוצרה לי בעיה בדלת הבית שהצריכה החלפת המנעול שעלותו מסתכמת ב 160 שח. דיברתי עם בעלת הבית ואמרה שהיא לא חושבת שהיא צריכה לשלם מכיון שהמפתחות אבדו לי ובמזל היה לי צרור חרום. היא אמרה זאת לאחר שהיום היתה בדירה לטפל בכמה דברים שנגמרו מרטיבות הגשמים ובעיה בחשמך ופתאום אני בא לי עם הבעיה הזאת. מה אתם מציעים

    • וזה בהמשך...הזמנתי איש שרות....
      שגיא | 25/06/2009 22:37

      בטלפון אמר לי שמנעול עולה 160 שח במידה ולא מעונין ואשר רק לתקן או רק הגעת טכנאי 100 שח. הגיעה לפה פירק ראה מה הבעיה אמר בגלל שזאת דלת אורגינל של רב בריח במידות מיוחדות רק מנעול כזה יכול להתאים ושאני אבדוק עם כל אחד זה מה שיגידו. בנתים בעלת הבית לא עונה לי בפלא..... מחר אני אמור ללכת לעבודה בבוקר ..... המחיר שדרשו זה 3000 שח לא משהו שהיתי משלם אפילו עם היתי חושב לרגע שאקבל בחזרה. אבל אני המום מהמחיר ובספק עם בעלת הבית תסכים לשלם תהוצאות היקרות האלו. בנתים אני נעול בבית רק עם מנעול דלת וו עליון כזה ובלי מנעול בדלת בכלל . השאיר לי אותו בצד שהראה לה מה גרם לבעיה. לא ניתן להחזירו לדלת ובמידה וכן אז לא יהיה אפשר לפתוח ללא פריצה. מה אני עושה במצב הנ"ל. גם אני נעול בבית גם עלול להפסיד יום עבודה מחר אני עצמאי.

      • דיני חוזים - החלפת מנעול מקולקל במושכר
        עו"ד צורי דוד | 29/06/2009 13:27

        אין כל קשר בין אובדן המפתח לבין הקילקול והחלפת המנעול. ככל שהמנעול אכן מקולקל והוא התקלקל אגב שימוש סביר. החובה להחליפו היא בד"כ על המשכיר וניתן לקזז זאת מדמי השכירות. הצעת המחיר שקיבלת נראית לי מוגזמת, נסה לקבל עוד כמה הצעות מחיר, כולל בחברה עצמה. (מחיר של מנעול לא אמור לחרוג מ 1000 ש"ח וגם זה הרבה). בכל מקרה עליך לפנות לבעלת הבית בכתב ולאפשר לה לתקן את התקלה בעצמה, לפני שתוכל לעשות זאת במקומה.