תוצאות אי גילוי

  • גילוי נאות
    שאול | 05/11/2009 23:56

    עשיתי ביטוח רפואי למשפחתי לפני למעלה מעשר שנים. שכחתי לציין בטופס ההצטרפות אודות מחלה שיוחסה לי. אולי משום שלא סבלתי ממנה באמת ובדיעבד הסתבר שכלל אינני חולה במחלה זו. כעת, אני סובל ממחלה אחרת לחלוטין שאין לה ולא כלום עם אותה מחלה שלא דווחתי עליה בשעתו. חברת הביטוח ביטלה לי את הפוליסה בטענה שלא גיליתי בשעתו אודות המחלה. האם היא צודקת? חתמתי על טופס ויתור סודיות והיא כמובן יכלה לבדוק ולא עשתה זאת במספר הזדמנויות. מה ניתן לעשות על מנת להחיות את הפוליסה? תודה

    • תוצאות אי גילוי
      עו"ד יקי רנד | 08/11/2009 20:27

      לא הבנתי משאלתך, האם אתה זקוק לכיסוי ביטוחי, בעקבות המחלה ממנה אתה סובל כיום, והאם חב' הביטוח ביטלה את הפוליסה לפני פרוץ המחלה הנוכחית או לאחריה. מכל מקום, ע"פ הוראות חוק חוזה הביטוח, דומני, כי אין הצדקה לביטול הפוליסה ע"י חב' הביטוח, וזאת לאור הוראותיו של סעיף 8 לחוק חוזה הביטוח. במידה והמחלה נתגלתה לפני ביטול הפוליסה, ואתה טוען לכיסוי ביטוחי כיום, הרי שהתשובה יותר מורכבת, אולם אדרש לה, רק במקרה ושאלתך נסובה סביב כיסוי ביטוחי כיום עקב המחלה הנוכחית.

      • הפוליסה בוטלה לאחר פרוץ המחלה החדשה
        שאול | 08/11/2009 21:54

        לאחר שהוגשה לחברה בקשה לשלם את דמי הפוליסה עקב ביצוע בדיקה הקשורה למחלה החדשה, שבינה לבין המחלה שלא דווח עליה בעת ההתקשרות עם חברת הביטוח לפני כ- 11 שנים, אין ולא כלום.

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 09/11/2009 09:41

          לטעמי, ענינך נופל לפתחו של סעיף 8 לחוק חוזה הביטוח כאמור, בדבר אי גילוי מחלה, אשר חדלה מלהתקיים לפני מקרה הביטוח (מחלה נוכחית ), או שקיומה אינו משפיע על חבותה של חב' הביטוח או על היקפה. כלומר, גם אם לא מסרת תשובה מלאה וכנה לגבי מחלת העבר, הרי שהעובדה כי חדלה טרם מחלתך הנוכחית, צריכה להעניק לך כיסוי ביטוחי. במידה ויש קשר בין שתי המחלות, התשובה תשתנה קמעה, אבל כפי שהבהרת, אין קשר בין המחלות, והמחלה הראשונה בסוף היתה כלא היתה. במקרה הגרוע, אם מפרשים את הסיטואציה לרעתך, הרי שאולי יש מקום להפחית את תגמולי הביטוח באופן יחסי, אבל בוודאי שאין מקום לבטל הפוליסה ולשלול ממך כיסוי ביטוחי.

          • תביעה
            שאול | 09/11/2009 14:24

            תודה, יקי מה ההליך המשפטי בו יש לנקוט נגד חברת הביטוח שביטלה את הפוליסה?