שינויים בתוכנית להיתר

  • תמ"א 38
    רויטל | 29/12/2011 10:16

    לפני כשנה חתמנו על הסכם מול העו"ד לגבי התמ"א. להסכם היה מצורף תכנית + שרטוט ונאמר שזה סופי. עתה קיבלנו מכתב מהעו"ד שהנציגות חתמה על התכנית ואם אנו רוצים אנו יכולים לבוא לעיין ואם לא אז החתימה של הנציגות מספקת. האם באמת יכול להיות דבר כזה ? קרי, הנציגות קובעת הכל. יש להדגיש שנעשו שינויים מהותיים בתכנית עליהם לא הייתי חותמת. מה ניתן לעשות ?

    • שינויים בתוכנית להיתר
      עו"ד תומר יפת | 01/01/2012 14:41

      רויטל שלום, אכן יתכן בהחלט מצב כזה. העירייה והוועדה אינן מחויבות לתכנון הראשוני ומערימות דרישות שונות, ובהתאם התיקונים. הסכם התמ"א אכן לעיתים קרובות מסמיך את הנציגות לאשר את התיקונים, אולם יש לבחון כיצד ההסכם שלכם קבע יש לפעול ככל שיש שינויים מהותיים מהתוכנית הראשונית. הסכם נכון צריך לשקף וליתן מענה למצב בו יש שינויים הנחשבים למהותיים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • תמ"א 38
        רויטל | 01/01/2012 19:44

        הסתכלתי בחוזה אשר החתימו אותנו ואכן מצוין שלנציגות יש הזכות לנהל מו"ם מול העיריה ולחתום בשמנו וכו', אבל זה למעשה מונע מאיתנו את האפשרות להתנגד בכלל, האם זה הגיוני ? הכעס שלי כרגע נובע מזה שעשו שינויים מהותיים בתכנית ולא יידעו את האנשים לפני שחתמו מול היזם. במקרה שלנו אני חתמתי על חוזה ( ועוד קיבלתי הודעה שזה תכנית הסופית) שבו מדובר כי תהיה כניסה לממ"ד מהמרפסת ולא יפגעו בחדר ועתה מסתבר שהתכנית אשר אושרה שונה לחלוטין. העו"ד שלח מכתב רשום שאם לא נגיע אליו עד ה - 12/1 זה כאילו אנו מסכימים, אני מרגישה שאכלתי אותה.. מה ניתן לעשות ?