תמ"א 38 - התנגדות דייר

  • תמ"א 38 בבנין שעבר שריפה ויסודות הביניין נפגעו
    דבי | 03/10/2011 18:14

    בבנין שבו אני מתגורר 16 דיירים 3 דיירים התנגדו לתמ"א וביניהם אני. אחד הסיבות שלי הוא ההפחד שהבניין לא יעמוד בזה. מדובר בבניין שחווה מסר פעמים שריפות ובשריפה האחרונה מוקד השריפה היתה במקלט שמצוי מתחת לקומת קרקע. מיד לאחר השריפה מהנדס קבע שישנה סכנה לחזור לבניין כיוון שהיסודות התערערו. הביאו את מהנדס העיר והוא כמובן אישר שזה בסדר. כשאני תוקע מסמר בקיר בבית הקיר עצמו מתפורר (וזה עוד לפני השריפות) כעת אני חושש לחיי בעקבות התמ"א. אני מגיש התנגדות אבל עובדים בערייה טוענים שזה חסר סיכוי היות והקבלן משכנע (משחד) את חברי הוועדה להסכים. מה אני כעת יכול לעשות? והאם ניתן לדייר להתנגד גם לאחר שחתם?

    • תמ"א 38 - התנגדות דייר
      עו"ד תומר יפת | 05/10/2011 06:58

      דבי שלום, אין שום מניעה להתנגד. יש לך זכות להעלות את כל הטענות בפני המפקח על הבתים המשותפים ולשכנע כי אסור לעשות את הפרוייקט. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • התנגדות לתמא

        היי דבי, מבחינת העירייה מספיקה חתימה של 2/3 מדיירי הבניין ע"מ לבצע את העבודות (ואולי בקרוב אף כל רוב). הקבלן אינו צריך לשחד את העירייה ע"מ לבצע הפרויקט אך יהו לו בעיות משפטיות, קנייניות, אחרות.

        • במקרה שכזה מה הטעם להתנגדות?
          עו"ד שלומי עקירב | 06/10/2011 19:32

          הואיל והבנין חווה מספר שריפות לדבריך, נראה כי חיזוק הבנין רק יואיל לחיזוק היסודות. בכל מקרה, ע"מ להפיג את חששותיך, הייתי ממליץ כי תיוועצו בעו"ד מטעמכם תוך שימת דגש על פרק הביטוח בהסכם וכיסוי ביטוחי מתאים כנגד קריסת הבנין.