יסוד נפשי

  • היסוד הנפשי של העבירה. שלבי ניתוח קייס
    רון | 14/04/2012 13:43

    צהריים טובים. עלי להגיש עבודה בנושא היסוד הנפשי ורציתי לדעת מהם השלבים בניתוח היסוד הנפשי. תודה מראש

    • יסוד נפשי
      אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 14/04/2012 19:08

      רון שלום רב, היסוד הנפשי משתנה מעבירה לעבירה, שכן לכל עבירה יסוד נפשי משלה, ובכלל זה יסוד עובדתי. ישנן עבירות הדורשות יסוד נפשי מיוחד כגון סעיף 300(א) (רצח). עם זאת, הבסיס ככלל, הוא מודעות ליסוד העובדתי, קרי: "למעשה", וכן מודעות "לנסיבות". אם תפרט לאיזו עבירה הינך חותר, אוכל לסייע בהרחבה, בהצלחה,

      • להלן
        רון | 14/04/2012 20:55

        בעבירה של עצימת עיניים. סעיף 451 קבלת דבר במרמה. הוכחתי כי האדם אכן קיבל הדבר במרמה אך לא נותר עוד הרבה להוכיח. יתכן וזו הוכחה כה קצרה?

        • קבלת דבר במרמה
          אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 16/04/2012 18:27

          שלום רב, העבירה של קבלת דבר במרמה, דורשת אפוא יסוד עובדתי תוצאתי. דהיינו, עלייך להוכיח מעשה, "קבלת". רכיב נסיבתי- "דבר", ובמרמה- גם נסיבתי. הרכיב התוצאתי, הוא "הקבלת", שהוא גם "המעשה". באשר ליסוד נפשי, עלייך להוכיח מודעות לנסיבות, למעשה, ולתוצאה. כאשר בכל הנוגע לתוצאה, אתה יכול להוכיח אדישות לקרות התוצאה, או "כוונה" שהיא יסוד נפשי מחמיר וקשה יותר. עצימת עיניים, יכולה להחליף את יסוד "האדישות", ראה עניין "המטרפסט" (הנשיא אגרנט דומני). בהצלחה,