ת.ד עם קורקינט חשמלי

  • פלת"ד
    נתניה | 12/04/2012 18:35

    שלום, שאלה אולי קצת טיפשית,אבל בכל זאת...,האם אדם שתיקן את רכבו בצד הדרך ונפגע מקורקינט נוסע,יכול לתבוע עפ"י הפלת"ד,למרות שקורקינט לא נחשב ככלי רכב,ואם כן,האם הוא תובע את הביטוח שלו או הפלת"ד מדבר על פיצויים שמתקבלים תמיד רק מהצד הפוגע?(שכן,במקרה זה,הקורקינט אינו נחשב ת.ד...) תודה וחג פסח שמח

    • ת.ד עם קורקינט חשמלי
      פנינית | 13/04/2012 12:41

      היי תאונה עם קורקינט ממונע לא תחשב לתאונה.אשמח אם תוכלו להתייחס לתקנה של שר התחבורה 11.7.204 המעניק פטור מהגרת רכב ממונע לכל מי שמהירות הקורקינט לא עולה על 12 קמ"ש

      • לפנינית
        נתניה | 13/04/2012 16:42

        לפנינית,תודה על התשובה. ומה אם מדובר בקורקינט שמהירותו עולה על 12 קמ"ש(מגיעה ל-28 קמ"ש)?.האם אז נחשבת ככלי רכב מנועי?

    • קורקינט ממונע
      אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 14/04/2012 19:12

      שלום רב, כפי שהסברתי למטה, נקבע ע"י בית המשפט העליון כי קורקינט ממונע אינו נחשב לכלי רכב לפי הפלת"ד. אך רוכב קורקינט שנפגע, רשאי לתבוע מכוח עוולת הרשלנות. ככל שהתאונה התרחשה בגין רשלנותו של הצד שכנגד. או אז, הוא יוכל לתבוע את הנהג, הוא המזיק בפועל, ואת חברת הביטוח שלו (של הנהג שכנגד). אך שוב, תובענה כגון זו, תיעשה מכוח פקודת הנזיקין, ולא מכוח הפלת"ד. בשולי הדברים, ולשם הרחבה, ישנו גם ביטוח המתקרא "ביטוח תאונות אישיות". למשל רוכבי אופניים (הנוהגים באופן תדיר) נוהגים לבטח את עצמם. אם למשל לנהג קורקינט ביטוח מפני תאונות אישיות, יוכל הוא לתבוע את הביטוח שלו, או אז, הביטוח שלו יוכל להגיש תובענת תחלוף נהג נהג הרכב הפוגע (סעיף 46 דומני לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א- 1981). אך זו הרחבה לידע כללי בלבד. בהצלחה,

      • קורקינט חשמלי
        לי | 24/04/2012 12:02

        שלום לכולם, רציתי לדעת מה קורה במקרה בו מדובר על קורקינט חשמלי שנוסע במהירות שמתקרבת ל-30 קמ"ש. אני רואה התייחסויות רק לקורקינטים חשמליים שנוסעים במהירות של עד 12 קמ"ש. האם במקרה בו קורקינט חשלי נוסע במהירות שהיא משמעותית הרבה יותר גבוהה, מדובר בתאונת דרכים? תודה רבה, לי

        • התשובה לא תשתנה  לת
          אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 26/04/2012 11:57