למה להתנהג בצורה עקומה?

  • איך לא להתפטר?
    אראלה | 13/11/2011 12:04

    אחרי הצבא למדתי והוצאתי תואר ראשון בתחום אחר (לא במשפטים) ואני עובדת בתחום ההוא מעל עשר שנים. בשנים האחרונות נמשכתי ללימודי משפטים ואני לומדת במקביל לעבודה. כעת אני לקראת התמחות. בשנת ההתמחות המשכורת שלי תרד בצורה דרסטית והשעות לא יאפשרו לי להמשיך לעבוד חלקית במשרה הנוכחית. אני תוהה אם יש דרך לגרום למעביד הנוכחי לשלם לי פיצויים? (לא מעוניינת לאלץ אותו לפטר אותי ע"י התנהגות בלתי אחראית.

    • למה להתנהג בצורה עקומה?
      יואב | 15/11/2011 12:34

      למה לנסות לסחוט פיצויים? פיצויים מטרתם לפצות אותך על התנהגות לא ראויה של המעביד כלפיך. אז למה לנסות להוציא ממנו את הכסף הזה, אם אין לו על מה לפצות אותך. לא נראה לך קצת פסול? למה אי אפשר להתנהג ביושר? הרי את הכסף של הפיצויים האלו את מוציאה מהכיס שלו. למה? מה רע הוא עשה לך שככה את עושקת אותו (וממש לא משנה כמה הוא עשיר. זה עדיין כסף שלו ולא שלך). קצת מדאיג, שאפילו לא התחלת לפעול כעו"ד, שהוא מקצוע שאמור לשרת את היושר והצדק, וכבר זו ההתנהלות שלך.

      • קבלת פיצויים ללא התפטרות
        עו"ד זיו ביגלמן | 18/11/2011 10:56

        אני לא זוכר את ס' החוק בדיני העבודה אך כיום ברוב המקומות מחתימים את העובדים על סעיף לפיו גם ובמידה והוא מתפטר הוא זכאי לפיצויים - אולי גם את חתמת עליו?! אם אינני טועה מדובר בסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים. כמו כן, לעניין פיטורים אני מציע שתשבי עם הבוס ותנסו להגיע להסדר - אולי פיצויי חלקי. לדעתי הם לא יפטרו אותך גם אם תתנהגי בצורה האיומה ביותר כי בכל זאת הם כנראה יודעים שאת לומדת והולכת להתמחות ולכן את עושה כך, כמו כן התנהגות קיצונית עלולה להוביל לפיטוריך ללא פיצוי פיטורים ואף לחשוף אותך לתביעה וזאת ובמידה ותגרמי להם לנזק. לכן אני ממליץ : א. לבדוק אם את לחתומה על סעיף בחוק ב. לשבת עם הבוס ואולי לסגור על פיצוי חלקי וכו' ג.לא לגרום להם לפטר אותך בכוונה- לאור המצב בשוק תמיד עדיף להשאיר דלת פתוחה