היי שי

  • פרופיל 21 נפשי וקבלה כחבר בלשכת עורכי הדין
    שי | 09/11/2011 17:53

    שלום רב, ראשית יש לכם פורם מדהים אתם עושים עבודת קודש עניתם על כל שאלה אפשרית ואני רוצה להגיד לכם יישר כוח ותמשיכו בעבודת הקודש שלכם. שנית, שאלתי היא האם עצם העובדה ששוחררתי מהצבא עם פרופיל 21 נפשי (קשיי הסתגלות ולא נטיות אובדניות או דברים כאלה) יכולה למנוע ממני את האפשרות להיות מתמחה ולאחר מכן עורך דין כלומר האם עובדה כזו יכולה למנוע ממני אפשרות קבלה ללשכת עורכי הדין. תודה רבה על תשובתכם ואמתין לה בקוצר רוח. אתם מדהימים. שי.

    • היי שי
      אדם אשכנזי | 24/11/2011 09:09

      הנושא ככלל, מוסדר בכללי לשכת עו"ד (רישום מתמחים ופיקוח על התמחות), התשכ"ב- 1962. כאשר מסיימים את הלימודים, מגישים בקשה להתמחות. על מנת לעשות כן, יש להגיש (בנוסף לבקשה) תצהיר, בו מדווחים האם הורשעת בעבר, נעצרת בעבר, וכו". אגב, בתצהיר יש לדווח גם על הרשעות בביה"ד צבאי, ומשמעתי במוסד הלימודים. כך שהלשכה מתעניינת בשאלת העבר הפלילי. כך שהלשכה אינה מתעניינת בעברך הצבאי, וכלל זה, לא למותר לציין כי הפרופיל הצבאי שלך, והרפואי, הינם חסויים. כך שעל פניו, לאור העובדות אשר הינך מציג, היות שיחררוך מהצבא בשל סעיף רפואי, אינו מהווה עילה לאי קבלה ללשכה, ולהתמחות. שמחתי לעזור, המון בהצלחה