אכן נשמע מופרך...........

  • משהו מופרך לגבי השכר!?
    דני | 12/08/2011 11:40

    כבר חפרו על זה הרבה בפורום אבל אני פשוט חייב:פגשתי היום במקרה ידידה ועתיקה שלי שלא ראיתי הרבה זמן, היא עתודאית  שנתיים אחרי סיום משפטים, והיא טוענת שיש לה שתי חברות שלמדו איתה אחרי שנתיים של נסיון מרוויחות 17 אלף שקל במרדד ממש גדול במרכז הארץ נשמע לי מופרך מה אתם אומרים?

    • אכן נשמע מופרך...........  לת
      אורן המקורי | 12/08/2011 23:20

      • שכר במשרד גדול
        עו"ד זיו ביגלמן | 13/08/2011 00:22

        אכן במשרדים הגדולים השכר שונה מאשר מהמשרדים היותק קטנים. למשל מתמחה בחלק מהמקומות מרוויח שכר של כ- 7,000 ש"ח אך קח בחשבון שגם השעות הם לא נורמאליות. ברובם עובדים כ-12 שעות ולפעמים יותר ויש כאלה שגם מגיעים בסופי שבוע, לכן אם תחלק את השכר פר שעה אתה לא תגיע לסכום מטורף כלכך. כמו כן השכר לשנתיים וותק נשמע קצת מוגזם אבל בהחלט הגיוני ואל תשכח שמדובר בעורכי דין מצטיינים ואיכותיים ביותר שכן ממש לא קל להתקבל למשרדים האלה.

        • אוקי זה מה כן הגיוני?
          דני | 13/08/2011 03:26

          אוקי אז אתה אומר שבמקרה שהן אכן מרויחות 17 ברוטו(למרות שלדעתך זה גם לא הכי הגיוני) הן דופקות שעות מטורפות?! יעני 24/7 או משהו בסגנון? אגב כמה לדעתך הגיוני שיקבל עורך דין עם ציונים מעל 90 מאוניברסיטת תל אביב אחרי שנתיים?תודה רבה.

          • אתה שואל שאלות שאין עליהם תשובה
            עו"ד זיו ביגלמן | 15/08/2011 00:32

            עו"ד עם נתונים כמו שאתה מציין הוא לבטח מצטיין דיקאן אזי הוא עו"ד מצטיין ומאוד מוצלח ואין הרבה מאוד כאלה בשוק לכן לבטח הוא משתכר בצורה יפה מאוד ומעל הממוצע. לדעת כמה הוא מרוויח במדויק - אין לי תשובה לכך. וכן- במשרדים הגדולים עובדים שעות מטורפות כמובן יש יוצאים מן הכלל

            • תודה..ומשהו אחרון חשוב
              דני | 16/08/2011 09:23

              תודה על כל התשובות. יש לי כמה אחרונות ברשותך:1.האם במשרדים גדולים עושים מבחני קבלה (פסיכוטכני) או משהו בסגנון בשביל לבדוק יכולת חשיבה מעבר לממוצע מאוניברסיטה. 2.ההמוצע שציינתי מקודם (91). האם את חושב שהגיוני להגיע אליו? אני בנאדם בעל נטיות אומניות...למרות שבבית ספר למדתי דווקא בכיתה מדעית ויש לי ממוצע 106. ולכל המקצועות אומניים הייתי לומד מסיכומים כמה ימים לפני (בעל זיכרון טוב).

              • אילו שאלות יש לך .... :)
                עו"ד זיו ביגלמן | 23/08/2011 02:23

                ממוצע ציונים מעל 90 הוא בהחלט קשה מאוד ולא שיגרתי- עכשו אתה שואל אותי אם אתה יכול להגיע לממוצע הזה?! מאיפה אני יכול לדעת- אם תשב תלמד ותשקיע כל היום ויש לך את היכולות אז בהחלט אתה יכול להגיע אבל אתה מבין כבר למה אני מתכוון. לגבי מבחנים- בכל מקום זה שונה אבל בהחלט מקובל לעשות מבחנים נוספים כמו למשל מבחן באנגלית בכתב ובעל"פ ויש אפילו מקומות שנשלחים למאבחנת פסיכוטכנית וכו' שוב- כל מקום הוא שונה אבל לגבי המבחן באנגלית זה ברוב המשרדים.