מעבר ממכללה לאונ'

  • חייב עצה שלכם
    דני | 10/07/2011 09:23

    אני כרגע עובד בחברת היי טק בתור איש סיסטם ואבטחת מידע אני בן 24 מרויח מעל 10 אלף, אבל שואף ללמוד משפטים. בגלל המצב הכלכלי אני לא יכול כרגע לעזוב עבודה. אני מכיר את הבעיתיות בתחילת עבודה בתחום. אבל חשבתי אולי על שילוב של יועץ משפטי בתחום אבטחת מידע (שאני מכיר מתחום מחשבים) וזה יכול להיות אולי נישה מעניינת ויקל אלי בחיפושים אחרי משרה אחר כך. כרגע אני לא יודע אבל אני אתחיל לימודי משפטים כשכל אוניברסיטאות ואפילו *****לא מקיימות לימודי ערב. מה שחשבתי אולי ללכת ללמוד לימודי ערב בהתחלה במכללה כמו ***צונזר ע"י המערכת*** ואז לנסות משם לעבור לתל אביב....שאלה אם בכלל עושים מעברים כאלה...בתנאי בוודאי שאני מצטיין באותה מכללה..........או מצד שני אני יכול לעשות משהו מטורף לגמרי ללכת ללמוד משפטים באונירבסיטת תל אביב ולהישאר במשרה של 70% ואיכשהו ללמוד מהבית באותו זמן. במקום להגיע לכל השיעורים. האם זה אפשרי?

    • מעבר ממכללה לאונ'
      עו"ד זיו ביגלמן | 11/07/2011 10:27

      קודם כל אכן המצב בשוק לא משהו וזה בלשון המעטה. אתה בן 24 ומרוויח כ -10 K, אם תתחיל ללמוד עכשו אתה תהיה עו"ד בעוד 5 שנים פחות או יותר ואני מתאר לעצמי שאם תמשיך במקום עבודתך משכורתך תגדל בעוד כ- 10% לפחות. לעומת זאת בתור עו"ד מתחיל אתה לא תגיע לסכומים האלה ואתה כבר תגיע לגיל 30 כמעט. לכן בכל מצב אל תוותר על מקום עבודתך הנוכחי בשביל ללמוד משפטים!!! לעניין לימוד במכללה על מנת לעבור לאונ' - המעבר אינו פשוט, הוא אפשרי אבל בהחלט לא פשוט - אתה אמור להיות ב-2% העליונים במכללה כלומר ממש להיות מבחינת ממוצע בין מקום ראשון לחמישי וגם אז במידה ותהיה שם האונ' לא תכיר לך בכל הקורסים שעשית במכללה ויתכן ולמעשה תצטרך לעשות סמסטר נוסף. לסיכום - המעבר אפשרי אבל לא פשוט בכלל.

      • תודה רבה סוף סוף תשובה רצינית...
        דני | 11/07/2011 16:27

         אני יודע שזה נשמע דפוק אני פשוט לא הכי מתחבר למקצוע שאני מתעסק בו עכשיו ומה שמחזיק אותי כרגע זה הכסף. למרות זאת משפטים כפי שזה נראה לי התחום שהכי מעניין אותי. אני לא רוצה לעזוב את העבודה שלי לגמרי עד שאני לא אסיים את התואר. מה שכן אם כבר אני אלמד אני רוצה ללמד במקום שממנו הכי קל לקבל להתמחות במשרד גדול, לכן אני חושב איך להתחיל ללמוד במכללה ומשם לאוניברסיטה. במכללה כידוע יש לימודי ערב. הבנתי שבשנה ב' לפחות באוניברסיטה תל אביב אפשר להגיע ל30% אחוז משיעורים ואיכשהו להוציא ציונים טובים....האם דבר כזה הגיוני בכלל? אתה צודק שככל שיהיה לי יותר נסיון בתחום שלי גם המשכורת שלי תגדל, אבל אני לא חושב שאקבל מזה הנאה. מצד שני גם אני אסיים התמחות בגיל 31 אני מניח שאחרי 5 שנים אני אוכל להגיע למשכורת של 14K או שאני טועה? תודה בכל זאת על התשובה.

        • צנזור בפורום
          מערכת | 11/07/2011 21:29

          לכל הגולשים שלום, מדיניות המערכת הינה מחיקה או צנזור של כל הודעת השמצה. אנו אתר משפטי ורוצים לשמור על שמינו הטוב ולצמצם ככל האפשר את חשיפתו לסכנת "לשון הרע". השאלה הנ"ל לדעתנו לגיטימית ועברה צנזור קל. תודה

    • דעתי
      ד | 13/07/2011 21:48

      אני סיימתי בהצטיינות בבר אילן, בעיני שנה 1 דורשת השקעה, אבל ככל שעולים השנים אפשר יותר ויותר לעבוד. זה אכן דבר נפוץ מאוד לא להגיע לשיעורים ואפשר להצליח גם בלי זה, אבל צריך להשיג מחברות טובות ולחרוש למבחנים. אני לא חושבת שזה נכון להתחיל במכללה אם אפשר להתחיל באונ'. מדוע שלא תרד למשרת סטודנט, נאמר 50 אחוז ותלמד באוניברסיטה? (בבר אילן לפחות יש אתרים שמעלים בהם סיכומים ויש יותר אווירת שיתוף, תלוי מחזור כמובן) ככה תוכל למצוא התמחות טובה גם עם ציונים של 80 וקצת. הידע שלך מהייטק יעזור לך למצוא התמחות בתחום זה כל עוד יהיה לך לפחות ממוצע 80 ומשהו מאונ', לעומת להתחיל במכללה ולהתאמץ להיות באחוז העליון ואז לחזור על קורסים באונ'. בעיני היכולת להוציא ציונים טובים בתואר הזה קשורה בהבנה כיצד פותרים מבחנים. אם יש לך שאלות נוספות ורוצה להתייעץ אתה מוזמן להשאיר מייל.

      • כמה שאלות?
        דני | 01/08/2011 02:52

        היי, תודה רבה על תשובתך המלאה.יש לי כמה שאלות נוסופות:1.לצערי לא יכול לעזוב את העבודה ל50% אולי ל60 או 70 האם אני אוכל להצליח איכשהו בכל מקרה?2.עד כמה קשה להסתדר כעורך דין אם אני אהפוך לכזה רק בגיל 30 מהמשכורות שמקבלים בהתחלה ?3.האם כדאי ללמוד משהו נוסף לתואר הזה שזה מוסיף מבחינת השכר או יוקרה?אם את יכולה אני אשמח לקבל תשובות המייל שלי הוא lennon_macca@yahoo.com.