יש לי תשובה חד משמעית לך

  • מתלבטת . עזרה דחופה....
    רינת | 29/06/2011 09:30

    שלום וברכה. אני אשמח לקבל עזרה בנושא לימודים לאוקטובר הקרוב. קשה לי להחליט האם ללמוד משפטים או מנהל עסקים . אני יודעת שאלו מקצועות שונים... אבל אלו 2 המקצועות שכרגע מעניינים אותי . הבעיה היא שבמנהל עסקים יש מתמטיקה ואני לא ממש טובה בזה. ולגבי משפטים לא חלמתי להיות עו"ד ולכן לא נראה לי שארצה לעשות את ההתמחות ולקבל את הרישיון . האם בכלל יש טעם בתואר במשפטים לכשעצמו .האם יש מה לעשות איתו? האם שוק העבודה הכללי מתעניין בתואר הזה אם לא אהיה עו"ד מוסמכת?

    • יש לי תשובה חד משמעית לך
      עו"ד זיו ביגלמן | 29/06/2011 19:21

      לצערי הרב, הרבה מאוד מעורכי הדין שקיימים בשוק הלכו ללמוד משפטים כי אין בזה מתמטיקה ובכלל לא חשבו להיות עו"ד. העניין הוא שהם לבסוף גם נראים כך וזו אחת הבעיות הגדולות של המקצוע כיום - קלות הלימודים וריבוי עורכי דין שסתם למדו את המקצוע כי לא ידעו מה ללמוד. במנהל עסקים אין רק מתמטיקה אלא מספר קורסים בודדים שבמידה וסיימת בגרות עם 4-5 יחידות במתמטיקה את תעברי אותם בקלות, גם אם עשית 3 את יכולה לעבור ואף בקלות תלוי כמה תשקיעי בלימודים. סה"כ במקרה שלך לא הייתי ממליץ ללמוד משפטים אלא משהו אחר. בכל מקרה וללא קשר במה תבחרי- אני מאחל בהצלחה!

      • כן אתה צודק...
        רינת | 01/07/2011 10:32

        אני מקווה שאצליח באמת... נראה לי שאלך על המנהל עסקים ושיווק...תודה רבה על תגובתך! כל טוב!

        • לדעתי משפטים, מנהל עסקים זה לא מקצוע
          דפי | 19/07/2011 02:08

          זה תואר כללי ולא נותן לך משהו ביד אחרי שתסיימי אותו. משפטים ועריכת דין זה מקצוע עם תעודה שאת יכולה ישר לעבוד ולקבל עבודה במקצוע שלמדת. לדעתי משפטים. דפי