לדעתי כן

  • כן או לא? איפה ולמה?
    סטודנט לעתיד | 23/06/2011 13:32

    שלום,אני עתיד להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב ומתלבט בין תחומים. הלב אומר משפטים (ציוני בגרויות ופסיכו מספיקים לי לכלל האוניברסיטאות פרט לעברית) והראש אומר מנה"ל ויחב"ל בעברית (למרות שהשנה הראשונה מלאה במתמטיקה).השאיפה היתה ללמוד משפטים ומהנ"ע בעברית... אך בפסיכו היה חסר קצת.אני ירושלמי, ככה שללמוד בעברית זה הכי נוח מבחינתי.מצד שני - אם משפטים אז ככה"נ בר אילן (ת"א סגור וחיפה פחות טוב לדעתי) ולזה יש משמעויות נוספות של הוצאות על מגורים (אם אמצא בזמן), רכב וכו' וכו'.האם קיימים מסלולים דו חוגיים גם בבר אילן (פרט לפסיכולוגיה)?הזמן חולף וטרם הגעתי להחלטה...תודה למסייעים!

    • לדעתי כן
      עו"ד זיו ביגלמן | 24/06/2011 18:39

      לדעתי ניתן ללמוד משפטים מורחב כלומר משפטים ועוד משהו, אני מכיר מישהו שלומד משפטים וכלכלה שם, ממליץ לך פשוט לפנות לאוניברסיטה ולבדוק לעומק

    • תשובה
      סטודנט למשפטים | 02/08/2011 19:46

      1. אתה טועה כשאתה מניח, ללא בסיס, שאונ' חיפה פחות טובה מבר אילן. כל האוניברסיטאות פחות או יותר באותה רמה. יתכן שיש יתרון זעיר לאונ' ת"א והעברית, אך בהחלט לא משהו שישפיע בראיונות עבודה. ואת זה אני יודע מניסיון, לאחר ששאלתי עו"ד רבים בנושא. 2. לא כדאי לך לחשוב על חיפה בכלל, כי אתה גר בירושלים, וההוצאות על מגורים יהיו גבוהות יותר מאשר בבר אילן.אז ההמלצה שלי היא בר אילן. וכן, יש שם מבחר של תחומים שניתן לשלב עם משפטים, כתואר דו-חוגי. 3. אתה חייב להזדרז! ההרשמות באוניברסיטאות עומדות להיסגר, ולאחר מכן תוכל להיכנס רק עם נתונים ממש גבוהים(ואם אתה אומר שלעברית אתה לא מתקבל, אז הם לא יספיקו..) 4. שיהיה בהצלחה:-)

      • אם כך
        סטודנט לעתיד | 02/08/2011 20:58

        נרשמתי לבר אילן, קבלה עדיין וודאית לפי החתכים. לגבי שילובים עם משפטים, פרט לפילוסופיה לא ראיתי כלום. האם מדובר בשילובים רק מהשנה השניה? האם ובמידה והכל מסתדר, מומלץ להיכנס למסלול של תואר שני במשפטים ב4 שנים? או לסיים ראשון, לצאת לשוק ולחזור מאוחר יותר (אחרי הכל זה פרקטיקה)? תודה!