לא ברורה השאלה

  • שאלה חשובה
    תמר | 02/06/2011 22:16

    האם דקירה בירך שלא גרמה פגיעה בעורק הראשי י'יחשב כ"סכנת חיים" למרות שזה לא פגע אך יכל לפגוע????

    • לא ברורה השאלה
      עו"ד זיו ביגלמן | 03/06/2011 12:11

      לא הבנתי מה אתה שואל, זה נשמע כמו מצב שרק רופא יכול לקבוע, לא הבנתי איך זה קשור לפורום ובפרט לפורום סטודנטים

    • סטודנטית למשפטים
      תמר | 04/06/2011 22:53

      אני סטודנטית למשפטים שנה א ויש לי עבודה לעשות בידיני עונשין ורציתי פשוט לדעת מה המשמעות של "סכנת חיים"

      • המשך
        עו"ד זיו ביגלמן | 06/06/2011 20:13

        לפי מיטב ידעתי אין הגדרה מבחינה חוקית לסכנת חיים והדבר הוא עניין שבמומחיות ונותן לשיקול דעת של רופא. ובהקשר לעבודה שלך - בד"כ העבודות במסגרת הלימודים עוסקות בתחום האפור כלומר אין תשובה חד משמעית ועל הסטודנט לדון ב - 2 האפשרויות כלומר אני מניח שמצפים ממך שתדוני גם בהנחה שהמקרה מהווה סכנת חיים וגם בהנחה שהמקרה לא מהווה סכנת חיים.

        • הבהרת השאלה
          א | 21/06/2011 11:03

          נראה לי שהשאלה היא: האם הסתברות לסכנת חיים תחשב לסכנת חיים. כמובן שיש לציין לצורך מה (לעניין תוצאה, למשל, ודאי שלא. לעניין יסוד נפשי ייתכן מאוד שכן)