העדפת את הבינתחומי על פני אוניברסיטה?

  • האם כדאי לעבור מהמרכז הבינתחומי?
    מ. | 21/05/2011 03:30

    אהלן, אני סטודנטית למשפטים וממשל במרכז הבינתחומי בשנה הראשונה. ציון הפסיכומטרי שלי הוא מעל 680, וממוצע הבגרויות מעל 100. התקבלתי ללימודים בבר אילן ובאונ' חיפה, אך העדפתי את הפקולטה למשפטים בבינתחומי. ממוצע הציונים שלי בסמסטר א' הוא 85. כעת, לקראת תקופת המבחנים של סמסטר ב', אני מקווה לשפר את ממוצע הציונים שלי וחושבת שיש לי סיכוי די טוב לכך. אני שוקלת לנסות להתקבל בשנה ב' לאת"א או לעברית, בעדיפות לעברית. שאלותיי הן - האם אכן העברית עדיין שומרת על רמתה כמובילה בתחום? כמו כן, במה כרוך מעבר לאונ' והאם עליי לחזור על קורסים? בנוסף, אשמח לשמוע מה דעתכם על סיכויי ההצלחה של בוגרי הבינתחומי במגזר הציבורי, לעומת בוגרי העברית. תודה רבה מראש!

    • העדפת את הבינתחומי על פני אוניברסיטה?
      אסף | 22/05/2011 14:18

      "השאלה" הזו היא סימן שאוקטובר בפתח :)

      • מעבר ממכללה לאונ'
        עו"ד זיו ביגלמן | 22/05/2011 22:05

        ממה שידוע לי האונ' יכולה לא להכיר לך בהרבה קורסים ולחייב אותך לעבור שוב חלק ממה שכבר נבחנת. כמו כן יש תנאי (אם אינני טועה) שעליך להיות באחוזון גבוה כלשהו מבין כל המחזור שלך אם אינני טועה מדובר ב -5% העליונים. אני מציע לך פשוט לפנות לאונ' ולברר.

    • את חיה בסרט..או שמקבלת על זה כסף.
      דוקא בוגרת מכללה גאה | 30/05/2011 09:52

      את רצינית עם השאלה? לא נו באמת.."הבינתחומי" (=מכללת הרצליה) עדיף מהאונ' העברית.. ברור.. לפחות את מקבלת על זה כסף.. כי יש מי שישלם שם, בבינתחומי הפלצנים..(הייתי חייבת)

      • מכללת הרצליה
        אבי | 01/06/2011 13:49

        מכללת הרצליה היא מוסד הגון ומיוחצן היטב, אבל בהחלט פחות טובה מכל אחת מארבע האוניברסיטאות. לכן, לטובתך ובכדי להקטין את סיכויי האבטלה העתידיים שלך, הייתי מציע לך לעבור לכל אוניברסיטה אחרת.